Valmet Automotive ja Turun ammattikorkeakoulu tiivistävät yhteistyötään

0
Valmet Automotiven käyttöön rakennetaan parhaillaan uutta tilaa, jotta akkutehtaan tuotantoa voidaan laajentaa. Kuva on otettu marraskuussa 2020.

Valmet Automotive ja Turun ammattikorkeakoulu kehittävät yhteistyössä kumppanuusohjelmaansa.

Tavoitteena on lähentää entisestään oppilaitos- ja yritysmaailmaa, ajanmukaistaa ja monipuolistaa opetusta sekä tarjota opiskelijoille joustava väylä työelämään.

Kumppanuussopimuksessa ovat Valmet Automotiven puolelta mukana sekä autonvalmistuksen että akkuvalmistuksen liiketoimintalinjat.

Ammattikorkeakoululla on Turussa energiatekniikan ja konetekniikan koulutusta, mutta ammattikorkeakoulun Salon yksikössä näitä aloja ei voi opiskella. Ammattikorkeakoulu toimii Salossa akkutehtaan naapurissa IoT Campuksella.

– Kumppanuus ei muuta Salon koulutuskokonaisuutta, mutta meiltä tulee jatkossa enemmän harjoittelijoita ja opinnäytetöiden tekijöitä Saloon, sanoo Turun AMK:n rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Valmet Automotiven ja ammattikorkeakoulun käytännön yhteistyön muotoja ovat tällä hetkellä esimerkiksi työharjoittelupaikat ja opinnäytetyötoimeksiannot, Valmet Automotiven asiantuntijaluennot ja opetusprojektien tekninen tuki sekä virtuaaliset innovaatioleirit, joissa opiskelijat tutustuvat Valmet Automotiven liiketoimintahaasteisiin ja kehittävät niihin ratkaisuja.