Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalle haetaan jopa 200 työntekijää

0
Valmet Automotiven Salon akkutehdas on kasvanut nopealla tahdilla viime vuosina. Seuraavaksi samaa kasvutemppua yritetään Uudessakaupungissa.

Valmet Automotive on allekirjoittanut jo toisen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Tiedotteessa kerrotaan asiakkaan olevan merkittävä autoteollisuuden toimija. Uudenkaupungin akkutehtaan tuotanto käynnistyy vuoden 2021 loppupuolella, mutta rekrytoinnit tuotantoon aloitetaan jo tulevan kevään aikana.

Uudenkaupungin tehtaalla akkutuotantoon päästään käsiksi muuttamalla aiemmin autonvalmistukseen käytettyjä tiloja akkuvalmistuksen tarpeisiin sopiviksi. Jo olemassa olevien sisätilojen muutostöiden lisäksi akkujärjestelmien tuotanto edellyttää tehdasrakennuksen laajentamista, tiedotteessa kerrotaan.

Uudenkaupungin akkutehdas täydentää jatkossa Valmet Automotiven tuotannossa Salon akkutehdasta. Salon tehdas keskittyy autoteollisuuden 48V-akkujärjestelmiin, mutta voi jatkossa laajentaa tuotantoaan myös työkoneiden akkuihin.

Uudenkaupungin akkutehdas taas tulee valmistamaan korkeajänniteakkuja ja akkumoduuleja myös täyssähköautoihin. Akkutehtaan rakentaminen Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen mahdollistaa auton- ja akkuvalmistuksen liiketoimintalinjojen aiempaa läheisemmän yhteistyön.

Valmet Automotivella on nyt kaksi valmistussopimusta merkittävien autoteollisuuden toimijoiden kanssa Uudenkaupungin akkutehtaalle. Jo olemassa olevat kaksi akkujen valmistussopimusta takaavat Uudenkaupungin tehtaalle töitä vuosiksi eteenpäin. Akkutehtaan kevään rekrytoinneissa etsitään noin 200 henkilöä tuotantoon.