Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri rokottanut ja jakanut kuntiin noin 9 000 koronavirusrokotetta

0
Salossa koronarokotukset aloitettiin 7. tammikuuta THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri oli torstaihin mennessä saanut käyttöönsä kaikkiaan 12 000 koronavirusrokotetta. Näistä yhteensä noin 9 000 rokotetta on jo annettu ja jaettu edelleen kuntiin.
Jokaiselle saadulle rokoteannokselle on olemassa yksityiskohtainen käyttösuunnitelma kansallisesti linjatun rokotusjärjestyksen mukaisesti. Lisäksi Turun kaupunki on saanut suoraan THL:lta omaan käyttöönsä rokotteita, jotka eivät ole sairaanhoitopiirin muissa luvuissa.
Kaikki nyt saadut rokotteet on suunniteltu annettavaksi viikoilla 4–5 joko ensimmäisenä rokoteannoksena tai tehosterokotteena. Molemmat rokotusajat varataan ensimmäisen rokotuksen ajanvarauksen yhteydessä.
– Lääkekeskuksessa ja sairaala-apteekissa syväjääsäilytyksessä oleville rokotteille on yksityiskohtainen suunnitelma. Tämä tarkoittaa, että rokote on joko korvamerkitty toimitettavaksi edelleen tiettyyn Varsinais-Suomen kuntaan tai sille on varattu rokotusaika rokotusjärjestyksen mukaisesti, kertoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin alueelle saatavista koronarokotteista valtaosa toimitetaan eteenpäin kuntiin, jotka huolehtivat rokotuksista alueillaan. Rokotteita annetaan ja jaellaan edelleen sitä mukaa, kun rokotetta saadaan käyttöön.
Sairaala-apteekista on toimitettu Varsinais-Suomen kuntiin pelkästään tällä viikolla kaikkiaan noin 1 900 rokoteannosta. Rokotusten alkamisen jälkeen rokotteen on saanut noin 3 000 koronapotilaiden hoitoon ja diagnostiikkaan osallistuvaa sekä kriittisiin toimintoihin kuuluvaa sairaanhoitopiirin ammattilaista. Lisäksi noin 500 heistä on jo ehtinyt saada myös tehosterokotteen.