Asukas löysi pihaltaan kolaroidun auton Salon Hähkänällä ja ihmettelee, kauanko joutuu katselemaan sitä

3
Salon Hähkänällä tieltä suistunut farmarimallinen Citroën on täynnä erilaista tavaraa oluttölkeistä lähtien. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolainen Irma Lehtonen järkyttyi pahemman kerran mennessään perjantaiaamuna hakemaan sanomalehteä postilaatikostaan: pihalla oli lytyssä ajokelvoton farmariauto. Konepelti oli noussut pystyyn auton törmättyä pihakuuseen.

– Auto oli jyrännyt osan orapihlaja-aidastamme matalaksi ja nurmikkomme on täynnä lasia, kertoo Lehtonen, joka ei ollut yöllä herännyt törmäyksen ääniin.

Aamulla hän soitti hätäkeskukseen ja poliisille.

Etätyöpäivän perjantaina tehnyt sosiaalityöntekijä sai päivän aikana kuulla naapureiltaan Hähkänällä, että paikalla oli yöllä kahden jälkeen ollut kaksi paloautoa, kaksi ambulanssia ja poliisiauto.

– Viimeinen hälytysajoneuvo oli kuulemma lähtenyt kolmen jälkeen. Olisin toivonut, että meillekin olisi asiasta ilmoitettu, Lehtonen sanoo.

Nyt hän ihmettelee, milloin metallinvihreä Citroën korjataan pois heidän tontiltaan.

– Poliisi kertoi, että auton omistajan on siirrettävä se.

Viranomaisten paikalla käynnistä kertoo Pääsy kielletty -sulkunauha. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Turun hätäkeskus sai ilmoituksen Inkereentiellä sattuneesta liikenneonnettomuudesta yöllä kahden aikoihin. Kyseessä oli henkilöauton ulosajo, jossa oli osallisena kaksi henkilöä. Toinen heistä oli loukkaantunut lievästi.

Päivystävä palomestari Marko Virolainen toteaa, että kolaroidun auton siirto ei kuulu viranomaisille.

– Siirto olisi pelastusviranomaisten vastuulla ainoastaan siinä tapauksessa, että se aiheuttaisi vaaraa.

 

Juttua muokattu klo 18.00: Paikalla oli ollut yöllä kahden jälkeen kaksi paloautoa kahden poliisiauton sijaan.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Näinkö tämäkin menee
1 kuukausi sitten

Nyt tiedetään, miten päästään auton romuista eroon. Ajetaan ne jonkun muun tontille rikkinäisinä ja kolaroituina. Otetaan kilvet irti ja kadotaan tuhka tuuleen. Ja kun vielä olet tyhjätasku, jää romujen poiskuljetus tontin omistajan vastuulle.

Arvelen
1 kuukausi sitten

Eiköhän autoille löydy nykypäivänä omistaja myös rungossa olevan valmistenumeron perusteella ja verovelvollisuuskin taitaa päättyä vasta sitten kun virallisesta vastaanottopisteestä saa romutustodistuksen. Muuten romuautoja hylättäisiin huomattavasti helpompiin paikkoihin kuten taloyhtiöiden parkkialueille.

Jape
1 kuukausi sitten

Eihän se maksa mitään omaltakaan pihalta, kun romu-ukko hakee. Voi jopa ssada jonkun killingin.