Hotelli, yhteisöllistä asumista ja pientaloja – Mathildedaliin kaavaillaan isoja hankkeita

0
Tammipuisto-kiinteistö sijaitsee Kyläravintola Terhosta lähinnä itään päin Tullintien vieressä. Suunnitelmien mukaan rakentamisen on ajateltu kiertävän Tammipuistoa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Hotellia, yhteisöllistä asumista sekä pientaloja kaavaillaan Perniön Mathildedaliin kolmen hehtaarin kiinteistölle. Asialla on mieskolmikko, joka on ostanut yli vuosi sitten Tammipuistoksi nimeämänsä alueen.

– Olemme tehneet kiinteistöstä kaavoitussopimuksen Salon kaupungin kanssa ja asian pitäisi olla lautakuntakäsittelyssä ensi syksynä, kertoo hankkeen puuhamiehiin kuuluva Tomi Nurmela .

Tammipuisto-kiinteistö sijaitsee Mathildedalin keskustassa, Kyläravintola Terhosta lähinnä itään eli järvelle päin.

Nurmela toivoo, että asia etenisi niin rivakasti, että kaavoitus valmistuisi jo tämän vuoden puolella ja rakentamaan päästäisiin ehkä jo vuoden päästä keväällä.

Nurmelan lisäksi Tammipuiston omistajiin kuuluvat Kimmo Laine ja Pasi Pyysiäinen , kaikki kolme pitkäaikaisia Mathildedalin vapaa-ajan asukkaita.

Kolmikon ideana on tarjota rakentajille tontit. Suunnitelmissa on hotelli, joka olisi tasokkaampi, alustavasti 60 – 70 huoneen kokoinen.

– Olemme jo kartoittaneet kiinnostuneita yrittäjiä, mutta mitään ei ole vielä sovittu, Nurmela sanoo.

Hän selittää, että ideana olisi rakentaa hotelli, joka vetäisi kävijöitä ympäri vuoden.

– Siellä voisi järjestää esimerkiksi erilaisia yritystapahtumia, Nurmela poimii esimerkin.

Hotellin lisäksi alueelle suunnitellaan pientaloja vakituiseen asumiseen sekä yhteisöllisen asumisen asuntoja, joita tulisi arviolta 20 – 24.

Yhteisöllinen asuminen kattaisi Nurmelan visioissa pienehköjä asuntoja, joilla olisi esimerkiksi yhteisiä harrastetiloja.

Nurmela sanoo, että liikkeelle pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti. Näihinkin projekteihin etsitään toteuttajia.

Rakentamisen on ajateltu kiertävän Tammipuistoa, jonka niminen koko kiinteistö on. Lisäksi tavoitteena on, että alueelta tulevat yhteydet kansallispuistoon.

Kolmikko on suunnitellut asiaa Nurmelan mukaan jo vuoden päivät.

– Olemme keskustelleet asiasta Salon kaupungin kaavoitus- ja maankäyttöasioista vastaavien sekä Yrityssalon kanssa, Nurmela sanoo.

Nurmelalle Mathildedalin kehittäminen on läheinen asia, sillä hän on mukana selvitystyössä, joka käsittelee Mathildedalin matkailun kehittämistä tulevaisuudessa.