Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – Pitkän päivän yhdessä viettänyt FC Halikko katkaisi tappioputkensa

0
Olivia Simula tuikkasi

FC Halikko katkaisi kymmenen ottelun ja yli kolmen kuukauden mittaisen tappioputkensa naisten Futsal-liigassa komeasti lauantaina Salohallissa.

Liigassa viimeistä edellisenä oleva kotijoukkue voitti Kaustisen Pohjan-Veikot 6–2 ja nousi tasapisteisiin KP-V:n kanssa.

Voiton ”salaisuus” oli pitkä aamupäivä yhdessä.

– Syötiin ja pidettiin videopalaveri. Olimme scoutanneet vastustajan pelaamisen hyvin, tytöillä säilyi fokus ja se näkyi kentällä, FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola kertoi.

– Suoraan sanottuna olimme parempia mitä loppulukemat kertovat.

Neljän maalin voitto oli siinäkin mielessä tärkeä, että FC Halikko kuroi samalla maalieroa KP-V:hen kiinni. KP-V:n maaliero on enää kolme maalia parempi – maaliero saattaa ratkaista lopulta sen, kumpi joukkueista joutuu liigakarsintaan.

FC Halikon kuudessa maalissa oli viisi eri tekijää. Tehopisteille pääsi peräti kahdeksan pelaajaa, mikä ei ole ihan tavallista.

– Nyt saimme sellaisille pelaajille onnistumisia, joilta sitä on odotettu. Alkukaudella muutamat samat pelaajat ovat kantaneet tehopisteiden roolissa vastuuta, Peltola kertoi.

Tutuista tehopelaajista Olivia Simula teki ottelun avausmaalin 71 sekunnin pelin jälkeen ja Elli Laaksonen iski vapauttavat 3–2- ja 5–2-maalit. Kapteeni Laaksonen nousi samalla myös joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen (7+5).

Ykköskentän Laaksonen–Simula–Nella SaukkioAnnika Peippo taustalla tuli myös onnistumisia.

 Tapion Iina teki uransa ensimmäisen liigamaalin. Hän oli erittäin pirteä koko ottelun ja todella vahva uhka hyökkäyssuuntaan. Haapasen Olivia, vaikka on vielä nuori, on fyysisesti todella vahva ja hänen otteissaan oli rohkeutta.

– He toivat kentälle sitä, mitä treeneissä on nähty jo pidemmän aikaa.

Lauantain ikävin uutinen oli Saukkion saama isku jalkaan. Päävalmentaja Peltola vei ottelun jälkeen Saukkion päivystykseen. Vamman vakavuudesta ei ollut vielä lauantai-iltana tietoa.

FC Halikko vapautui tällä viikolla 10 päivän koronakaranteenista. Peltolan mukaan joukkue käsitteli tilanteen erinomaisesti.

– Vaikka pallollista treenaamista ei ollut, jokainen pelaaja teki henkilökohtaisesti hyvin töitä, vaikka ulkona oli kovat pakkaset. Siitä pitää nostaa hattua tytöille.

– Totta kai tilanne harmitti meitä kaikkia, koska olimme päässeet koko ajan paremmin ja paremmin mukaan, GFT-tappiota lukuun ottamatta.

Ensi viikonloppuna FC Halikkoa odottaa taas uudenlainen haaste, kun joukkue lähtee pohjoisen kiertueelle. Lauantaina joukkue kohtaa FTK-Tornion ja sunnuntaina sarjajumbo FC OPA:n.

Joukkue matkustaa Ouluun lauantaina lentämällä, käy linja-autolla 135 kilometrin päässä Torniossa pelaamassa ottelun ja tulee takaisin Ouluun. Sunnuntaina paluu tapahtuu myös lentämällä.

FC Halikko–KP-V 6–2 (2–1)

FC Halikon maalit:
1.11 Olivia Simula (Annika Peippo) 1–0
5.19 Iina Tapio (Laura Lehtonen) 2–1
23.15 Elli Laaksonen 3–2
26.11 Emilia Kaiser (Olivia Haapanen) 4–2
53.15 Laaksonen 5–2
39.42 Katariina Marttila (Peippo) 6–2

FC Halikon seuraava ottelu: la 27.2. FTK-Tornio–FC Halikko Putaan liikuntahallissa klo 15.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments