Iso huppu suojaa Hermannin liikuntasalia

0
Hermannin koulun liikuntasali Kirkkokadun varrella on saanut päälleen ison suojahupun. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Hermannin koulukiinteistön liikuntasali Kirkkokadun varrella on saanut päälleen kookkaan hupun. Kyse ei ole kuulun ja jo edesmenneen paketointitaiteilija Christon töiden jäljittely-yrityksestä, vaikka melkoista taiteilua laajan tuulipinta-alan omaava huputus onkin tekijöiltä vaatinut.

– Ei ihan helppo urakka, mutta kate on jäykistetty ja painoja lisätty siten, että sen pitäisi kestää kovempaakin tuulta, Salon kaupungin kiinteistöpäällikkö Janne Lehto sanoo.

Iso sääsuoja tarvitaan, sillä liikuntasalista laitetaan uusiksi paitsi sisäkate, myös eteläpuolen päätyseinä ja osa sisäpihan seinääkin.

– Etelänpuoleisen päätyseinän ulkokuori puretaan, eristeet uusitaan ja uusi tiiliseinä muurataan. Sisäpihan puolella tehdään samaa, mutta vain yhdelle osalle seinää, Lehto sanoo.

Katetta tarvitaan kosteuden ja suoran sateen pitämiseksi loitolla. Kate pysyy liikuntasalin yllä suuren osaa keväästä.

Liikuntasalia remontoidaan myös sisäpuolelta. Salin akustiikkalevyt ja valaistus vaihdetaan ja pintoja maalataan. Remontin aikana liikuntasali on pois käytöstä.

Hermannin yläkoulun Torikadun kiinteistössä on meneillään kaikkiaan noin miljoonan euron remontti, jonka tarkoituksena on päästä eroon rakennusta vaivanneista sisäilmaongelmista.

Hermannin koulun torikadun kiinteistössä poistetaan ja uusitaan toisen ja kolmannen kerroksen välipohjien eristeitä.

Tavoitteena on, että Hermannin yläkoulu pääsee muuttamaan Ylhäistentien väistötiloista perinteiselle paikalleen Torikadulle ensi syksynä. Lehdon mukaan tavoiteaikataulu on voimassa eikä suuria uusia yllätyksiä ole ilmennyt. Torikadun varren koulurakennuksessa on tosin törmätty vanhojen eristeiden purkutöissä sangen erikoisiinkin eristemateriaaleihin.

– Siellä on vanhojen purujen seassa ollut kaikenlaista rakennusjätettä; säkkejä, tiiliä, kaikenlaista kaatopaikkatavaraa, Lehto sanoo.

Remontin urakoi salolainen SG-Rakentajat Oy.