Kari Luoto julkaisee uutta musiikkia ja mielii keikoille

0
– Kesäksi on sovittuna useampia keikkoja. Toivottavasti niitä saa silloin taas jo tehdä, Kari Luoto sanoo. Kuva: Atte Mäläskä

Somerolainen laulaja-lauluntekijä Kari Luoto julkaisee perjantaina uuden kappaleensa Välähdyksiä. Mukavasti rullaavan pop-iskelmän teksti maalaa ilmoille näkymiä ihmisten arjesta; räntäsateessa koiraa ulkoiluttavasta hiirenharmaasta hahmosta, sadannen viimeisen röökin sytyttävästä tyypistä, hiekkakakkua purkkaa hiuksissaan tekevästä pikkutytöstä, uutisia sairaalan kanttiinissa saavasta miehestä.

– Koen, että laulun teksti on sukua episodielokuville, Luoto sanoo.

Hänen tuotannolleen tuttu haikeus on läsnä myös uudessa kappaleessa, jossa kaikki haluavat jotakin parempaa kuten ”välähdyksiä pimeään, polkuja kauneuteen, pieniä reikiä mustaan kankaaseen.”

Välähdyksiä julkaistaan perjantaina 26. helmikuuta. Sen sävel ja sanat ovat Kari Luodon. Sovitus on bändin yhteinen. Ammattilaisista koostuvassa bändissä soittavat kitaraa Tommi Viksten, bassoa Ako Kiiski, koskettimia Joonas Kasurinen ja rumpuja Risto Rikala. Luoto aikoo pitää julkaisutahtinsa tasaisena, ja aloittelee uusien laulujensa äänittämistä tuottajansa Ako Kiisken johdolla.

– Tutustuin Akoon Salossa kymmenisen vuotta sitten, kun aloimme jutella Guitar Slingersin keikan jälkeen. Hän tuli soittamaan ep-levylleni bassot ja siitä yhteistyö jatkui. On ollut todella hienoa päästä työskentelemään huippumuusikoiden kanssa, Luoto sanoo.

Hän julkaisi viime vuonna saman porukan kanssa toteutetut kappaleet Istutetaan puu, Lintu nimeltä Lii ja Nollasta sataan. Parisuhdeonnea eri kanteilta kuvanneita kappaleita on soitettu sekä paikallisradioissa että Yle Radio Suomessa. Luoto kertoo, että suoratoistopalveluissa kappaleille on kertynyt tähän mennessä noin 80 000 kuuntelua.

Tammikuussa 40 vuotta täyttänyt Kari Luoto on tehnyt biisejä 14-vuotiaasta asti. Hän perusti ystäviensä kanssa Viides Vaihde -bändin vuonna 1996. Nykyään Luoto keikkailee sekä soolona että Raulin´ Stonesin, Vaihteen ja Kari Luoto Bandin kanssa. Luokanopettajana työskentelevä kolmen lapsen isä tekee normaalivuosina viitisenkymmentä keikkaa.

– Puolet bändien kanssa ja loput yksin tai duona.