Kärppien alivoima kesti Turussa – TPS kiri 0–3-tilanteesta lähelle muttei rinnalle

0
Kauden toisen liigaottelunsa pelannut TPS:n Karri Rämö ei ylettynyt millään Aku Rädyn ampuman tarkan laukauksen tielle. (kuva: TS/Jori Liimatainen)

TPS kärsi toisen peräkkäisen kotitappionsa miesten Liigassa Kärppien haettua voiton maalein 4–3. Tappiostaan huolimatta TPS jatkaa sarjataulukossa kolmannella sijalla.

Turkulaisten kohtaloksi koituivat keskiviikkona huono avauserä ja surkea ylivoimapelaaminen. Kärpät otti pelissä huimat 49 jäähyminuuttia TPS:n neljää vastaan, mutta siitä huolimatta kotijoukkue onnistui tekemään vain yhden ylivoimamaalin.

– En ole aiemmin pelannut tällaisessa ottelussa, jossa ylivoimaa kertyi näin paljon. Jos on tuollainen määrä ylivoimaa ja tekee vain yhden yv-maalin, ei siihen tietenkään voi olla tyytyväinen. Jos jotain hyvää pelistä hakee, niin saatiin ainakin aikaan kunnon taistelu huonon alun jälkeen, TPS:n 2–3-kavennuksen kolmannen erän alussa viimeistellyt Juuso Pärssinen sanoi.

Kotijoukkueen alku oli kehno, sillä Kärpät siirtyi johtoon vain reilun viiden minuutin jälkeen Aku Rädyn kauden avausosumalla.

Oululaiset iskivät tilanteen 0–2:een heti seuraavasta maalipaikastaan tshekkipakki Libor Sulakin yllätettyä maskin takana olleen TPS-molari Karri Rämön 11. minuutin kohdalla. Myös Sulakin osuma syntyi millintarkalla rannelaukauksella ylänurkkaan.

Kyyti jatkui turkulaisille kylmänä jatkossakin, kun kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk niittasi lukemat jo 0–3:een Jussi Jokisen syötöstä pelikellon vanhennuttua 14.44 vieraiden pelattua kahden miehen ylivoimalla.

– Ei vastustajalle saa ikinä antaa kolmea maalia etumatkaa. Meidän olisi pitänyt keskittyä pelin alkuun paljon paremmin, Pärssinen sanoi.

Toisessa erässä Kärppien peli hajosi täydellisesti jatkuvaan jäähysumaan. TPS pääsi pelaamaan erän aikana ylivoimaa hämmentävät 12 minuuttia. Maalinteossa se onnistui kuitenkin vain kertaalleen, kun tiistaina JYP-vieraspelissä uransa ensimmäisen liigaosuman viimeistellyt Aarne Intonen onnistui Henrik Larssonin syötöstä ajassa 37.30.

Maali syntyi ylivoimalla Sulakin otettua 5+20-minuuttisen pelirangaistuksen Ruslan Ishakovin päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Venäläishyökkääjä ei enää palannut kaukaloon.

Ennen kuparisen rikkomista TPS ei onnistunut hyödyntämään kahden miehen ylivoimaansa Rybarin oltua vakuuttavassa iskussa. Oudossa erässä Rybar kirjasi 16 torjuntaa lähes työttömänä olleen Rämön ehdittyä kiekon tielle vain neljästi.

Kolmanteen erään TPS sai loistostartin Pärssisen kavennettua tilanteen 2–3:een erikoisella osumalla. Nuoren keskushyökkääjän kauden kuudetta maalia tarkasteltiin minuuttikaupalla videolta, sillä Pärssinen kairasi kiekon verkkoon pelivälineen päälle ajautuneen Jesse Koskenkorvan alta.

– Pääsimme tilanteessa hyvin hyökkäysalueelle, ja näin kyllä heti, että kiekko oli pelattavissa, Pärssinen kertasi.

Kärpät kuitenkin lisäsi johtoaan kolme minuuttia myöhemmin Jokisen ohjattua hienosti Juhamatti Aaltosen jäänuoliaisvedon ohi voimattoman Rämön.

Seuraavaa maalia ei sitäkään tarvinnut kauan odottaa Aleksi Anttalaisen yllätettyä Rybarin lähes nollakulmasta ajassa 47.28, ja TPS oli jälleen vain maalin päässä. Se jäi kuitenkin pelin päätösosumaksi.

TPS:n kolmas peräkkäinen neljän ottelun peliviikko jatkuu perjantaina kärkijoukkue Lukkoa vastaan Raumalla.

– Lukko-matsista tulee varmasti älyttömän kova peli. Alussa pitää olla aivan eri meininki, jos haluamme Lukon haastaa. Nollaamme tilanteen huomenna, jotta ollaan taas valmiina viikonloppuna, Pärssinen sanoi.

Teksti: Joonas Jussila