Kirahvin kintereillä Urheilupuistossa, eläinsuojelutyötä tempauksella tutuksi

0
Vesa (vas.), Susanna, Minttu ja Moona Määttänen Muurlasta sekä Rauli Karonen, Tiia Mäkinen ja Iina Karonen Kuusjoelta reippailivat perhesuunnistusradalla. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon seudun eläinsuojeluyhdistyksen perhesuunnistuksessa tunnistettiin lauantaina kissoja ja koiria eksoottisempia eläimiä.

Salon Urheilupuistosta kuului seepra-, kirahvi- ja kilpikonna-hihkaisuja, kun Moona ja Minttu Määttänen sekä Iina Karonen ratkoivat rasteja.

– Helppoja vihjeitä. Me tykätään paljon eläimistä!

Vesa ja Susanna Määttänen Muurlasta sekä Rauli Karonen ja Tiia Mäkinen olivat lähteneet porukassa ulkoilemaan helposti tavoitettavaan Urheilupuistoon. Suunnistuksen ohessa oli luvassa talutusratsastusta ponilla.

Hiihtolomaviikkoon oli kuulunut muun muassa Moonan ja Mintun uimakoulu, joka oli vanhan kertausta.

– Me osastaan uida, 6- ja 4-vuotiaat tytöt ilmoittavat.

– Kissat saavat ruokaa, Salon seudun eläinsuojeluyhdistyksen askarteluvastaava Nora-Monika Koivunen sanoo, kun vapaaehtoinen suunnistusmaksu kilahtaa lippaaseen.

Yhdistyksen järjestämät tapahtumat ovat olleet viimeisen vuoden aikana vähissä koronan takia. Riskejä ei ole haluttu ottaa, ettei kukaan sairastuisi. Seuraavaa, koko perheelle sopivaa tapahtumaa suunnitellaan pääsiäiseksi.

– Yhdistyksen taloudellinen tilanne on heikohko, mutta mistään tärkeästä ei ole vielä tarvinnut luopua, tapahtumavastaava Mona Harttio kertoo.

Hiihtolomaviikon päätteeksi perheille haluttiin järjestää helppoa yhdessä tekemistä.

Harttio tietää, että koronan takia tunnelma on kiristynyt, kun arki töineen ja harrastuksineen ei rullaa tavalliseen tapaan.

– Kireä ilmapiiri voi kohdistua myös eläimiin, mutta suoranaisesti koronaan liittyviä eläinsuojeluilmoituksia ei ole tullut.

Kiekkohaiden HaiPark oli tapahtuman lähtö- ja paluupiste. Kahvilassa seurasihteeri Jonna Salmi laittoi tulemaan höyrynakkeja ja pikkupizzoja.

– Tämä on yhteistyötä, joka hyödyttää kumpaakin yhdistystä, Salmi sanoo.

HaiParkissa kuntosalien kiinniolo on näkynyt. Uusia pelaajia on käynyt liikuntakeskuksessa, jonka palveluihin kuuluvat squash, racketball, sulkapallo ja pingis. Keskuksessa järjestetään myös liikunnallisia lasten synttärijuhlia.

Kahvilassa sen sijaan on ollut hiljaista. Normaalisti kahville poikkeavat vanhemmat, joiden lapset ovat harjoituksissa. Kun hallille ei saa mennä, vanhemmat eivät tule kahvillekaan.

Miten viikon päästä alkava koronasulku vaikuttaa HaiParkin aukioloon, on vielä epäselvää. Salmi on laittanut asiasta kyselyn aluehallintovirastoon.

– Meillä on kentällä kerrallaan vain kaksi pelaajaa. Ja pukukopit voidaan pitää kiinni, hän miettii tilannetta.

– Hieno päivä, Tapio Haapanen ihasteli säätä Minni-koiran kanssa. Nooa Lönnroth sai suunnistuspalkinnoksi tarpeelliset värikynnät ja tarroja. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo