Lauri Vuorinen jäi MM-sprintin erävaiheeseen – ”Ei kiri riittänyt”

0
Lauri Vuorinen (vas.) joutui pettymään MM-sprintin erävaiheessa.

Perniöläislähtöinen hiihtäjä Lauri Vuorinen koki lähes identtisen pettymyksen Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen kanssa Oberstdorfin MM-kisojen sprintissä. Kolmikko hiihti karsinnasta jatkoon, mutta jokainen jäi ensimmäisessä pudotushiihtovaiheessa erässään kolmanneksi ja tippui jatkosta.

Mäki oli lopputuloksissa 13:s, Vuorinen 15:s ja Hakola 16:s.

Vuorinen hallitsi erässään tapahtumia loppusuoran alkuun. Sitten Gleb Retivih ja Richard Jouve kiilasivat edelle. Vuorinen tiesi heti menettäneensä mahdollisuudet jatkoon.

– Ei kiri riittänyt, Vuorinen tiivisti STT:lle ratkaisun kolmeen sanaan.

Loppusuoran alussa oli sohjoinen kohta, ja vastustajat saivat siitä paremman vauhdin loppukiriin.

– En saanut siihen paikkaan tarpeeksi hyviä potkuja enkä tarpeeksi hyvää vauhtia loppuun. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa, Vuorinen lisäsi.

Vuorinen otti 1,5 kilometrin matkalla keulapaikan, koska laskut olivat pehmenneellä radalla petollisia.

– Tavoitteena oli päästä viimeiseen laskuun keulapaikalta, koska se oli vaikeasti hallittava. Ajattelin, että yksi voi tulla takaa ohi, mutta tulikin kaksi, Vuorinen avasi taktiikkaansa.

Aika-ajossa 12:nneksi sijoittunut Vuorinen vahvisti samalla, että hän olisi halukas kilpailemaan myös vapaan hiihtotavan parisprintissä.

Miesten sprintti päättyi norjalaisten kolmoisvoittoon. Johannes Höstflo Kläbo voitti ennen Erik Valnesia ja Håvard Solås Taugböliä.

 

Päivitetty klo 15.30