Mestari on selvillä toivottavasti jo maaliskuussa – lentopalloliigojen finaalitkin viedään läpi lyhyellä kaavalla

0
Anna Czakan (oik.) on kiinni torjuntatilaston voitossa. Kuva on joukkueiden edellisestä Salohallissa pelatusta ottelusta.

Tämänvuotisiin lentopallon Suomen mestaruuksiin tarvitaan sekä miesten että naisten puolella vain kuusi pudotuspelien otteluvoittoa. Mestaruusliiga vahvisti, että myös finaalit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, eli finaalisarja ratkeaa kahdella otteluvoitolla.

Jo aiemmin oli ilmoitettu, että pudotuspelien ottelumäärää pienennetään merkittävästi. Nyt kauden ratkaisut ja päätökseen saaminen pyritään tekemään erittäin nopealla aikataululla. Suomen mestarit yritetään saada selville jo ennen maaliskuun loppua.

Tällä otteluohjelmalla raivataan tilaa mahdollisille koronavirustilanteen aiheuttamille siirroille. Maaliskuun loppuun asti vahvistettujen koronarajoitusten myötä tyhjät katsomot ovat valitettavasti läsnä pudotuspeleissäkin.

Naisten puolivälierät alkavat näillä näkymin ensi sunnuntaina 7. maaliskuuta. LP Viestin aloitus tapahtuu kuitenkin näillä näkymin kahta päivää myöhemmin eli tiistaina 9.3.

Ensimmäisen ottelun tapahtumapaikka on vielä avoinna. Vaikka salolaisjoukkue on tienannut puolivälieriin kotiedun, astuu kuvaan määritelmä, jossa ottelut saatetaan aloittaa runkosarjassa heikommin sijoittuneen joukkueen kotikentällä.

LP Viestillä on edelleen kaksi vaihtoehtoa puolivälierävastustajaksi. Kun LP-Vampula voitti sunnuntaina Puijo Wolleyn 3–1, ovat LiigaPloki ja LP-Vampula ennen keskiviikon viimeistä kierrosta pisteen sisällä sijoilla kuusi ja seitsemän.

LiigaPloki kohtaa kotonaan jumbojoukkue Puijo Wolleyn, LP-Vampula puolestaan kotikentällä panoksetta pelaavan Oriveden Ponnistuksen. Plokille riittää siis kuudenteen sijaan varmuudella 3–0- tai 3–1-voitto.

Toisen sijan lauantaina varmistanut LP Viesti kohtaa siis suurella todennäköisyydellä LP-Vampulan. Mikäli vastaan tulisi LiigaPloki, aloitettaisiin puolivälierät Pihtiputaalla.

– Henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä, että ottelupari aloitetaan varsinkin paras kolmesta
-järjestelmässä runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotikentällä. Asian merkitys on iso pelillisesti, ja myös paremmin sijoittuneen etu häviää myös matkustuksessa, harmittelee LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Sunnuntaina LP Viesti voitti vieraskiertueensa pelilliseksi päätteeksi WoVon Rovaniemellä 3–1. Neljännessä erässä WoVolla oli kolme eräpalloa, mutta salolaiset selvittivät itselleen voiton kuudennen ottelupallon kautta.

Ottelun panos oli WoVolle merkittävä. Voitolla se olisi kivunnut pudotuspeliviivan yläpuolelle – nyt se tarvitsee vähintään yhtä voittoa kahdesta jäljellä olevasta kamppailusta Pölkky Kuusamoa vastaan. Nurmon JymyVolley on edelleen kiinni kahdeksannessa sijassa ja sitä kautta LP Kangasalan puolivälieräkohtaamisessa.

LP Viestiltä saivat huilivuoron Noora Kosonen ja Viktoriia Tuchashvili. Viisi torjuntapistettä napsinut Anna Czakan tarttui runkosarjan torjuntatilaston ykkössijaan: ero Kangasalan Roosa Laakkoseen on nyt kolme pistettä.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

WoVo–LP Viesti 1–3 (17–25, 20–25, 25–20, 30–32)

WoVon pisteet/plusmiinus: Iida Paananen (passari) 3/+2, Anni Karjalainen 0/-2, Oona Viljanen 11/+4, Aliisa Kähkölä 7/+6, Saana Lindgren 29/+13, Miia-Maria Mäkikyrö 0/-2, Riikkaliisa Kärkkäinen 19/+12. Libero Outi Polson vastaanottoprosentti 52.
LP Viesti: Anniek Siebring 19/+17, Anna Czakan 12/+11, Arita Ternava 10/+2, Iina Andrikopoulou 17/+7, M’Kaela White 7/+5, Saana Virtanen (passari) 2/-1, Nea Haatainen 4/+2, Linnea Kuusela 4/+1. Liberojen vastaanottoprosentti: Anna Syrjälä 52, Netta Laaksonen 20.

Hyökkäysprosentti: 39–47
Vastaanottoprosentti: 44–40
Torjuntapisteet: 7–10
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 6–4/8–10

LP Viestin seuraava ottelu: keskiviikkona 3. maaliskuuta Hämeenlinna–LP Viesti kello 18.30 Loimua Areenalla.