MLL:n lastenhoitoapu päättyy Salossa

4
– MLL on järjestänyt Salossa lastenhoitoa 1980-luvulta lähtien ja helpottanut palvelun avulla monen perheen arkea, Janina Andersson toteaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) lastenhoitotoiminta päättyy Salossa maaliskuun lopussa. Salon kaupunki laski MLL:n Varsinais-Suomen piirille toimintaa varten vuosittain myöntämänsä avustuksen 10 000 eurosta 3 500 euroon. Pienennetty avustussumma riitti vain kolmeksi kuukaudeksi.

Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson toivoo hartaasti, että kaupunki löytää mahdollisuuden jatkaa avustamista ensi vuonna.

– Palvelun avulla on helpotettu monen perheen arkea ja hyvinvointia. Kaikilla ei ole paikkakunnalla tukiverkostoa tai muuta lastenhoitoapua saatavilla, Andersson muistuttaa.

Salossa lastenhoitoavun käyttäjiä on ollut vuosittain vaihtelevasti; 300–500 tuntia joka vuosi.

– Ymmärrämme, että Salon kaupungilla on kovat säästöpaineet, mutta toivomme, ettei tämä ollut täydellinen loppu pitkään jatkuneelle lapsiperheiden ennaltaehkäisevälle toiminnalle, Andersson vetoaa.

Hän sanoo MLL:n hakeneen tuloksetta avustuksia myös muilta tahoilta, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa Salossa keskeytyksettä.

– Pitemmän tauon jälkeen on aina hankalampaa pyöräyttää toimintaa uudestaan liikkeelle.

MLL on tarjonnut lastenhoitoapua Salossa 1980-luvulta asti. Se on järjestänyt Hermannin koulussa lastenhoitokursseja syksyisin ja keväisin. Koulupäivien puitteissa järjestetyt koulutukset ovat tarjonneet alun monen salolaisen nuoren työuralle.

Lastenhoitajan voi Varsinais-Suomessa edelleen tilata Kaarinassa, Liedossa, Loimaalla, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa, Ruskolla, Turussa ja Uudessakaupungissa.

MLL välittää lastenhoitoapua perheiden tilapäisiin ja lyhytaikaisiin tarpeisiin. Lastenhoitajan voi saada kaikkina viikonpäivinä ja ympäri vuorokauden.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
9 kuukautta sitten

Haloo! Eikö kukaan, siis kukaan, ilmaise tästä mielipidettään täällä tai muualla? Päätöstä ei ehkä voi tähän hätään enää muuttaa miksikään, mutta kukaan ei avaa sanaista arkkuaan aiheesta. Miksi, miksi?

Tässäkö sen taas kerran näkee, millaisen kuvan itsestään Salon kaupunki haluaa antaa? Älkää hyvät päättäjät Salossa sitten ihmetelkö, miksi täältä halutaan enemmän muuttaa pois kuin että haluttaisiin muuttaa tänne.

Tässä näkee, että te ette arvosta lapsiperheitä tippaakaan. Eikö teitä edes hävetä? Eikö yhtään missään tunnu?

Petri
9 kuukautta sitten

Salon kaupungin toiminta on todella lyhytnäköistä. Ajamalla lapsiperheet pois väestön ikärakenne vain vanhenee.

Paukkula
9 kuukautta sitten
Reply to  Petri

Salossa päätöksenteossa on menty aina sote ja eläkeläisten toiveet edellä. Työssäkäyvät ja lapsiperheet ovat maksajina.

Se näkyy pikkuasioissakin, eli sitä urheilua tuetaan, mitä eläkevaarit käyvät katsomassa. Jopa erikoisliikkeet menevät kiinni viideltä, kun eläkeläiset ovat ehtineet käydä hoitamassa asiansa.

Sote-sektori käyttää kai 2/3 kaupungin budjetista, ja ne säästöt pitää aina ottaa muualta kuin sotesta.

Heidi
8 kuukautta sitten
Reply to  Paukkula

Siltä näyttää. Lähtihän täältä synnytys- ja lastenosastokin jokunen vuosi sitten. Näiden alasajojen perusteluista en toki osaa sanoa, olivatko miten hyviä ja oliko niissä oikeasti järkeä. Mielestäni ei.

Kovasti näen asian niin, että Salo ei ainakaan halua kynsin hampain pitää lapsiperheistä kiinni, kun sitä ei juuri käytännössä huomaa.