Musta viikko sai jatkoa – TPS on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa vain yhden maalin

0
KalPan Kim Nousiainen luritti 0-2-maalin TPS-vahti Andrei Karejevin taakse. (Kuva: TS/Jori Liimatainen)

Perjantaikaan ei tuonut TPS:lle viikon ensimmäistä voittoa, kun KalPa kävi Turkuhallissa hakemassa 2–0 -vierasvoiton. Tappio oli Palloseuralle viikon kolmas.

– Kun tekee nolla maalia jääkiekkopelissä, ei voi voittaa. Paikkoja oli, mutta emme vain onnistuneet. Tylyys puuttui, eikä kiekko pomppinutkaan yhtään meille, TPS-hyökkääjä Juuso Pärssinen manasi.

TPS on viikon kolmessa ottelussaan tehnyt vasta yhden maalin, jonka teki Lauri Pajuniemi Kärppiä vastaan tiistaina. Kaksi viimeistä ottelua ovat sujuneet ilman yhtään täysosumaa.

– Joo, sillä tahdilla ei todellakaan pelejä voiteta. Maaleja on pakko saada aikaiseksi jatkossa. On ihan sama, kuka ne tekee ja millä tavalla, mutta niitä on vain pakko tehdä. Miehiä pitää saada maalille hakkaamaan ripareita sisään, Pärssinen mietti.

Tappio pudotti TPS:n sarjataulukossa kolmanneksi, kun HIFK painoi turkulaisten ohi. Lukko johtaa Liigaa ylivoimaisesti.

TPS on keskellä otteluruuhkaa ja pelaa parhaillaan toista peräkkäistä neljän ottelun viikkoaan. Viime viikko sujui hyvin ja TPS voitti kaikki neljä peliään, mutta tällä viikolla tahti on ollut toinen. Ennen KalPa:n kohtaamista Palloseura oli hävinnyt molemmat alkuviikon pelinsä.

KalPa puolestaan saapui Turkuun voitto allaan, kun se oli keskiviikkona katkaissut kolmen ottelun tappioputkensa kaatamalla HPK:n. Liigan tasaisuudesta paljon kertoo se, että vaikka joukkueiden sarjasijoituksissa oli ennen perjantain ottelua eroa seitsemän sijan verran, piste-ero joukkueiden välillä oli ainoastaan seitsemän pistettä.

Väsymys paistoi läpi TPS:n otteista avauserässä. KalPa:n maalilla Eero Kilpeläisen ei tarvinnut ensimmäisessä erässä torjua kuin viisi kiekkoa, vaikka TPS pääsi kahdesti ylivoimallekin. Pelitilanteisiin nähden olikin oikeudenmukaista, että KalPa teki erän ainoan maalin, kun Kai Kantola suti kiekon maalin edestä Andrei Karejevin taakse.

TPS paransi otteitaan toiseen erään, mutta Kilpeläinen torjui KalPa-maalilla kaikki 13 maalia kohti tullutta laukausta. KalPa sen sijaan onnistui jälleen kertaalleen maalinteossa, kun Kim Nousiainen karkasi tasavajaalla läpiajoon ja hänen laukauksensa lipui Karejevin patjojen välistä maaliin.

Toisessa erässä nähtiin myös kaksi 2+10 -minuuttista jäähyä, kun Petteri Wirtanen sai sellaisen laitataklauksesta ja KalPa:n Henri Knuutinen selästä taklaamisesta, jolla hän tuuppasi Pärssisen pää edellä laitaan.

– Tilanne näytti varmaan katsomoon pahemmalta kuin olikaan. Enemmän siinä harmitti se, että en saanut sitä edeltävää paikkaa sisään, Pärssinen sanoi.

Päätöserässä ei nähty yhtään lisäosumaa, vaikka TPS pyöritti ajoittain peliä näyttävästi. KalPa-pelaajat blokkasivat laukauksia ja Kilpeläinen hoiti loput pelaten nollapelin.

– Aina, kun maalivahti pelaa nollapelin, on pakko antaa hänelle tunnustus. Hyvin Kilpeläinen pelasikin, Pärssinen sanoi.

TPS:n viikko jatkuu heti lauantaina Porissa Ässien vieraana.

– Pitkä viikko takana, mutta lähdemme hakemaan muutosta tähän tahtiin. Otteisiin pitää saada tylyyttä ja maaleja on pakko syntyä, Pärssinen sanoi.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments