Nordic ID:lle iso kauppa – osakekurssi ponkaisi taas

0
Nordic ID on kertonut alkuvuonna kahdesta isosta sopimuksesta. Kuva: Libby Greene

Salolainen Nordic ID on solminut merkittävän kaupan japanilaisen Uniqlo vaatemerkin taustayhtiö Fast Retailing kanssa. Nordic ID on sopinut toimittavansa yritykselle rfid-teknologiaa vuosina 2021 ja 2022 vaatemerkin omiin ja franchising-myymälöihin. Sopimus sisältää lisäoption vuosille 2023–2024.

Sopimuksen kokonaisarvo on 1–2 miljoonaa euroa.

– Nyt toteutunut kauppa on yhtiön kannalta merkittävä ja selkeä osoitus uudistetun myyntistrategiamme vaikutuksesta. Olemme muuttaneet myyntistrategiaamme siten, että pyrimme luomaan kysyntää suoraan loppuasiakkaiden parissa ja siten nopeuttamaan ratkaisujemme leviämistä, toimitusjohtaja Juuso Lehmuskoski toteaa tiedotteessa.

– Uniqlolle toimitettava ratkaisu hyödyntää Nordic ID:n uutta markkinoiden pienintä rfid-lukijaa osana monikanavaisen digitaalisen kaupan mobiilikassaratkaisua sekä muita kaupan taustaprosesseja. Nordic ID:n ratkaisujen käyttökohteiden laajeneminen auttaa meitä kehittämään yhtiötä tulevina vuosina strategiamme mukaisesti, Lehmuskoski sanoo tiedotteessa.

Sijoittajat riehaantuivat Nordic ID:n uutisista. Helsingin pörssin First North -listalla noteeratun yhtiön pörssikurssi oli torstaina ennen kello 15:ttä lähes 27 prosentin nousussa 3,30 eurossa. Se oli selkeästi eniten noussut yhtiö Helsingin pörssissä torstaina.

Tammikuussa Nordic ID tiedotti niin ikään isosta, vähintään miljoonan euron sopimuksesta toisen yhtiön kanssa. Silloin yhtiön kurssi nousi parhaimmillaan yli 50 prosenttia.

– Näköjään se näihin uutisiin aina reagoi. Nämä sopimukset luovat uskoa sijoittajiinkin, että meidän meidän uusi strategiamme alkaa toimia, Juuso Lehmuskoski sanoo Salon Seudun Sanomille.

Nordic ID listautui Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle vuonna 2018. Osakeannissa merkintähinta oli tuolloin 5,40 euroa tarjottavalta osakkeelta, joten torstain voimakkaasta noususta huolimatta osakkeen hinta on edelleen selvästi halvempi kuin yrityksen listautuessa.

Juttua on päivitetty klo 18.55. Pörssin sulkeuduttua Nordic ID:n pörssikurssi oli runsaan 26 prosentin nousussa 3,28 eurossa.