Pikapelillä kohti hotellia – LP Viestin piiri iso pyöri jo alle puolitoista tuntia voitto-ottelun alkamisen jälkeen

0
Salohallissa pari viikkoa sitten Puijo Wolleyn hyökkäystä torjuneet Anna Czakan ja Anniek Siebring onnistuivat Kuopiossa hyvin. (kuva: Mestaruusliiga)

Puijo Wolleyn ja LP Viestin välinen, salolaisten 3–0-voittoon päättynyt lentopallon naisten mestaruusliigaottelu oli nopeasti ohi. Piiri iso pyöri LP Viestin loppuverryttelyssä jo alle puolitoista tuntia sen jälkeen, kun peli oli alkanut.

Mestaruusliigassa ennätyksellisen lyhyt toisen ja kolmannen välisen erän kolmen minuutin tauko mahdollisti sen, että vierasjoukkue pääsi pikapelillä pois Puijolta. Olkoonkin, että varsinainen kiire kotiin ei tällä hetkellä ole: jatkuuhan vieraspelireissu maanantaihin asti.

Torstain ja perjantain välisen yön kuopiolaishotelli vaihtuu perjantain ja lauantain välisen yön kuusamolaishotelliin. LP Viesti pitää lauantain Pölkky-ottelun pelipalaverin jo perjantaina aamupäivällä.

Sen jälkeen on edessä sprinttityyppinen runsaan viiden tunnin bussimatka Kuopiosta Kuusamoon.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on päästä Kuusamossa hiihtämään. Ei tosin tulostavoitteista sen enempää: soittelin Raatikaisen Karin (JymyVolleyn päävalmentaja) kanssa, ja hän kertoi hiihtäneensä 25 kilometriä tasatyönnöllä, kertoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, jonka poikkeukselliset hiihtopäivitykset ovat talven aikana värittäneet sosiaalista mediaa.

Perjantain etappi on sprinttityyppinen sikäli, että Salosta Kuopioon matkattiin seitsemisen tuntia. Eikä sunnuntain ja maanantain välisen yön matkan kestoa Rovaniemeltä Saloon joukkueen keskuudessa haluta vielä edes ajatella.

Sitä sen sijaan on etukäteen pohdittu, että Rovaniemellä järjestetään viikonloppuna myös MM-ralli.

– Siellä pitää olla tosi tarkkana, että milloin mennään ja minne, Lemminkäinen huomauttaa viitaten rallin ja koronavirustilanteen turvajärjestelyihin.

Studentian liikuntahallin poikkeuksellisen himmeissä valoissa pelatussa ottelussa LP Viesti paransi peliään ensimmäisen erän jälkeen merkittävästi.

– Hävisimme ensimmäisessä erässä puolustukset selvästi, ja koko ottelussa lopulta voitimme ne, Lemminkäinen havainnoi.

Salolaisten yleispelaaja Anniek Siebring teki hienot tehot. Hänen lyömänsä pallot eivät tuottaneet vastustajille yhtään torjuntapistettä, ja hyökkäysvirheitä tuli vain kaksi. Niistäkin toinen tuomarivirheen jälkeen suhteellisen kriittisessä avauserän tilanteessa, jossa lukemat muuttuivat 21–24:n sijaan 22–23:een.

– Päätuomari pyysi erän jälkeen anteeksi. Hän totesi, ettei ollut varma siitä, tuliko Siebringin lyöntiin torjuntakosketusta, Lemminkäinen selvitti.

Oriveden Ponnistus otti 3–0-kotivoitollaan LiigaPlokista pitkän askeleen kohti runkosarjan viidettä sijaa. LiigaPloki ja LP-Vampula ratkovat puolestaan kuudetta sijaa omassa keskinäisessä ottelussaan lauantaina.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

Puijo Wolley–LP Viesti 0–3 (22–25, 16–25, 11–25)

Puijo Wolleyn pisteet/plusmiinus: Pilvi Kettunen 1/0, Riikka Koivusaari 1/0, Emilia Kääntä 10/+7, Hilkka Hujanen 8/+1, Pihla Pohjola 4/+1, Sanni Määttä 4/+1, Eveliina Smolander 5/+4, Anni Toivonen (passari) 0/-1, Annika Kivioja 0/-1, Jooa Hänninen 2/-3, Carina Lehto (passari) 3/+1. Libero Petra Sahlbergin vastaanottoprosentti 57.

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 3/+2, Anniek Siebring 19/+15, Noora Kosonen 7/+6, Anna Czakan 8/+6, Iina Andrikopoulou 12/+3, M’Kaela White 2/+2, Nea Haatainen 5/+3, Linnea Kuusela 1/+1. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 40.

Hyökkäysprosentti: 27–45
Vastaanottoprosentti: 47–40
Torjuntapisteet: 6–8
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 3–7/8–4
Tuomarit: Tuomo Försti ja Viivi Mönkkönen.

LP Viestin seuraava ottelu: lauantaina 27. helmikuuta Pölkky–LP Viesti kello 17 Kuusamon liikuntahallilla.