Pitkät pisteputket alussa ja lopussa – LP Viestille kolmas 3–0-voitto viikon sisään

0
Noora Kosonen on pääsemässä hyvään kevätvireeseen. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

LP Viesti aloitti ja lopetti loistokkaaseen pisteputkeen sunnuntaisen naisten Mestaruusliigan vierasottelunsa nurmolaista JymyVolleyta vastaan.

LP Viesti kaatoi Jymyn suoraan kolmessa erässä ja harppasi taulukossa nelossijalta toiseksi Hämeenlinnan ja Pölkky Kuusamon ohi.

LP Viesti otti tukevan niskalenkin vastustajastaan jo alusta lähtien, kun passari Viktoriia Tuchashvilin syöttövuorolla vieraat siirtyivät 7–0-johtoon. Kolmannessa erässä ottelu ratkesi puolestaan Anna Czakanin syöttövuorolla, jonka aikana LP Viesti tehtaili kuusi pistettä putkeen Jymyvolleyn 20–19-johtoasemasta.

– Kova esitys pelaajilta. Pisteet tulivat alussa pääasiassa meidän kovilla suorituksilla eikä niinkään vastustajan virheillä. Se alun 7–0-johto oli ratkaiseva pelin kulun kannalta, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kiteytti.

LP Viesti lähti peliin oletetulla avausseitsikollaan, kun Noora Kosonen palasi avaukseen korvaamalla toisena yleispelaajana Arita Ternavan . Lemminkäisen ei tarvinnut juuri vaihtoihin turvautua, sillä sen verran hyvin LP Viestin peli Nurmohallissa soljui.

Viikon sisällä LP Viesti suoriutui täydellisesti niin sanotuista pakkopullapeleistään: niin Puijo Wolley, LiigaPloki kuin JymyVolley kaatuivat suoraan 3–0.

– Tulimme sopivan aggressiivisesti Jymyä vastaan emmekä päästäneet heitä mukaan peliin. Pieni herpaantuminen tuli kolmannessa erässä, mutta siitäkin selvisimme hyvin. Hyvillä mielin siis kotimatkalle, Kosonen huikkasi.

Pisteitä salolaisista eniten takoi Iina Andrikopoulou (16). Anniek Siebring teki 15 pistettä ja hoiti mainiosti vastaanottotehtävänsä. Keskipelaaja Czakan nappasi kolme torjuntaa ja janoaa tiukasti liigan torjuntatilaston voittoa.

Yksi Jymy-voiton kulmakivistä oli nimenomaan LP Viestin vakaa vastaanotto, josta Tuchashvilin oli mukava pyöritellä peliä. JymyVolley saalistikin ainoat torjuntansa vasta päätöserän aikana.

– Tällä kertaa ”Viki” pelasi paljon laitureille. Se hänestä tekee niin hankalan passarin vastustajille, koska koskaan ei tiedä, mihin passit menevät. Edellisten pelien videot voi heittää siltä osin romukoppaan, Lemminkäinen sanoi.

Lemminkäinen kehaisi erikseen myös libero Netta Laaksosta, joka pelasi luotsin mukaan kauden parhaan puolustuspelinsä.

Salolaisvalmentaja Kari Raatikaisen käskemä JymyVolley on yhä pudotuspeliviivan yläpuolella kahdeksantena, mutta vain niukasti. Jymyn kannalta sunnuntain teki entisti karvaammaksi se, että WoVo pystyi kaatamaan kotonaan OrPon 3-2. Näin rovaniemeläiset ovat enää kahden pisteen päässä Jymystä, ja lisäksi ottelu vähemmän pelattuna.

LP Viestin savotta jatkuu runkosarjan loppuun vieraskentillä. Ensi viikolla joukkue pelaa neljän päivän sisällä Kuopiossa, Kuusamossa ja Rovaniemellä.

– Rankkoja reissuja on luvassa. Otteluiden välissä tapahtuva palautuminen on tärkeässä roolissa, kapteeni Kosonen kertoi.

JymyVolley–LP Viesti 0–3 (14–25, 16–25, 20–25)

JymyVolleyn pisteet/plusmiinus: Riikka Valkonen 9/-2, Venla Raitala 7/+1, Noora Rasinperä 3/+1, Katariina Salminen 1/+1, Sara Niemi 7/+4, Veera Honkanen 0/-1, Ada Peura 0/-1, Henna Rinta-Keturi 4/-1, Venla Hyttinen (passari) 0/0. Libero Laura Penttilän vastaanottorprosentti 36.

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 4/+4, Anniek Siebring 15/+12, Noora Kosonen 10/+6, Anna Czakan 9/+7, Iina Andrikopoulou 16/+11, Nea Haatainen 4/-2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 64.

Hyökkäysprosentit: 29-48
Vastaanottoprosentit: 33-53.
Torjunnat: 4-7.
Ässät/syöttövirheet: 1/6-7/7.

OHO!

Nea Haataiselle vihellettiin syöttövirhe toisessa erässä, kun hänen aloituksensa ei lähtenyt matkaan kahdeksan sekunnin kuluessa.

LP Viestin seuraava ottelu: to 25.2. Puijo Wolley-LP Viesti Studentian liikuntahallissa Kuopiossa kello 18.30.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments