Puolueet etsivät viime tippaan ehdokkaita Somerolla – perussuomalaisilla ehdokkaita enemmän kuin koskaan ennen

0
Someron kaupunginvaltuustoon valitaan vaaleissa 35 edustajaa. Keskustalla on nykyisessä valtuustossa 16, kokoomuksella 7, SDP:llä 6, perussuomalaisilla ja vasemmistoliitolla 2 sekä vihreillä ja kristillisdemokraateilla yksi valtuutettu.

Kuntavaalien ehdokkaiden etsintä jatkuu Somerolla edelleen täysillä. Someron keskustan puheenjohtaja Tero Pirttilä sanoo, että ehdokkaiden saaminen ei ole helppoa.
– Meillä oli tavoitteena täysi lista eli 52 ehdokasta, mutta siihen ei päästä. Ihmiset miettivät paljon omaa ajankäyttöään ja sitä, haluavatko sitoutua tehtävään, Pirttilä toteaa.
Someron Keskusta ei julkaise ehdokkaiden nimiä ehdokasasettelun ollessa kesken. Ehdokkaat on ilmoitettava keskusvaalilautakunnalle 9. maaliskuuta mennessä.
– Meillä on hallituksen päätös, jonka mukaan ehdokaslista julkistetaan vasta, kun se on toimitettu keskusvaalilautakunnalle, Pirttilä toteaa.
Keskusta on Somerolla perinteiseen tapaan vaaliliitossa kristillisdemokraattien kanssa.

Someron Kokoomus tavoittelee samaa ehdokasmäärää kuin viime vaaleissa eli 20 ehdokasta.
– Korona on vaikeuttanut ehdokkaiden hakemista. Kasvokkain puhumalla on paljon helpompi hoitaa asioita kuin puhelimessa, kokoomuksen vaalipäällikkö Markku Mäki-Teeri sanoo.
Kokoomus on jo julkistanut 15 ehdokkaan nimet. Joukossa on kolme nykyistä valtuutettua eli Kati Fonsell-Laurila, Markku Mäki-Teeri ja Jutta Varjus.
– Olen iloinen, että nuoria ehdokkaita on saatu mukaan, Mäki-Teeri huomauttaa.
SDP ja vasemmistoliitto olivat vuoden 2017 vaaleissa vaaliliitossa ja samaa kaavaillaan nytkin. SDP julkistaa omia nimiään runsaan viikon kuluttua.
– Ehdokkaiden saaminen on ollut vaikeaa kuten aina ja korona on vaikeuttanut sitä edelleen, Someron Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Antti Kotti kertoo.

Someron Perussuomalaisten puheenjohtaja Matias Mäkinen on todella tyytyväinen ehdokastilanteeseen.
– Meillä tulee olemaan selvästi enemmän ehdokkaita kuin koskaan ennen. Koossa on tällä hetkellä 15 ehdokasta ja odotamme vielä lisää, Mäkinen huomauttaa.
Perussuomalaisten molemmat nykyvaltuutetut Harri Känkänen ja Matias Mäkinen ovat ehdokkaana. Listalta löytyy myös Kirsti Kurki, joka valittiin viime vaaleissa valtuustoon, mutta joka luopui työkiireiden vuoksi kesken kauden paikasta.
Janne Nurmi hakee paluuta politiikkaan pidettyään neljä vuotta taukoa. Nurmi keräsi vuoden 2012 kuntavaaleissa ensikertalaisena Someron ehdokkaista toiseksi eniten ääniä (139 ääntä) ja nousi myös kaupunginhallitukseen. Peltialan yrittäjänä toimiva Nurmi jätti vuoden 2017 vaalit väliin, mutta on jälleen ehdolla.
– Haluan olla mukana somerolaisessa päätöksenteossa, Nurmi sanoo.
Vasemmistoliitolla on tällä hetkellä neljä ehdokasta. Molemmat nykyiset valtuutetut eli Heikki Lehtinen ja Jukka Lehtilä asettuvat ehdolle. Vihreillä tulee olemaan muutama ehdokas, mutta vihreiden ainoa valtuutettu Katariina Kauriinoja ei lähde ehdokkaaksi.

Julkistetut ehdokkaat:

Kokoomus: Kati Fonsell-Laurila, Anne Teräväinen, Olla-Riitta Mäkelä, Laura Nuotio, Marttiina Ramsay, Jutta Varjus, Kalle Malin, Jaakko Mäkinen, Totti Nuoritalo, Matti Mako, Olli Salomäenpää, Henri Nevalainen, Janne Norby, Tuomo Kurkikangas ja Markku Mäki-Teeri.

Perussuomalaiset: Ahmet Erdogan, Larisa Evstifeena-Auraniemi, Irma Hinttala, Pertti Kujala, Kirsti Kurki, Teuvo Kuu-Karkku, Sini Kylämäki, Harri Känkänen, Mika Känkänen, Matias Mäkinen, Oiva Nieminen, Janne Nurmi, Pertti Rautiainen, Sari Salokoski ja Tapio Vihersola.

Kristillisdemokraatit: Reima Anolin.