Sankarini-juttusarja: kaupunginjohtaja ja tennismies Tero Nissisen sankari on Jarkko Nieminen

0
Jarkko Nieminen pelasi pitkällä urallaan myös Salohallissa, kun Suomi kohtasi syyskuussa 2009 Davis Cupin ottelussa Kyproksen.

Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen, kuka on urheilusankarisi?

Jarkko Nieminen. Suomen kaikkien aikojen paras tenniksen kaksinpelaaja, parhaimmillaan ATP-rankingissa 13:s. Hän pelasi liki 15 vuotta putkeen maailman huipulla ja kaikilla pääkentillä maailman parhaita vastaan. Hän on myös hieno ja jalat maassa oleva persoona.

Milloin hänestä tuli sankarisi?

– Jarkko tuli sankarikseni lopullisesti tammikuun alussa vuonna 2009, kun tapasin hänet yllättäen lomaillessani Australian Brisbanessa. Jarkko pelasi ATP-turnausta ja hän kutsui minut katsomaan otteluaan Brisbanen tenniskeskuksen pääkentälle (katsomokapasiteetti 5 000), jossa hän kohtasi Kyproksen Marcos Baghdatisin.

– Hurrasimme Jarkolle hänen silloisen valmentajansa Joakim Nyströmin kanssa. Jarkko voitti ottelun tiukasti kolmessa erässä. Se oli huikea ja intensiivinen, yli kaksi tuntia kestänyt kokemus. Toki tennismiehenä fanitin Jarkkoa jo aiemminkin koko 2000-luvun, kun hän oli aloittanut ammattilaisena vuosituhannen alussa.

Mikä on paras muistosi sankaristasi?

– Paras muisto on myös tuorein. Viime elokuussa sain kunnian pelata Jarkkoa vastaan kaksin- ja nelinpeliä Kemin Hahtisaaren tennis-areenalla. Hän osallistui 50-vuotissyntymäpäivilleni ja samalla keräsimme hyväntekeväisyysvaroja paikallisille palloilujunioreille. Tapahtuma oli hieno ja yleisöä oli useampi sata paikalla. Itse peleissä kärsin ”kunniakkaat” tappiot.

Jos tapaisit sankarisi nyt, mitä kysyisit häneltä?

– Jarkko on Suomen miesten Davis Cup -tennismaajoukkueen kapteeni, joten kysyisin häneltä, että milloin tenniksen Davis Cup tulee jälleen Saloon? Itse asiassa olen kysynyt tätä jo häneltä viime syksynä.

– Olin katsomossa, kun Salossa pelattiin viimeksi DC:tä vuonna 2009. Suomi pelasi Kyprosta vastaan ja silloinkin oli samainen Baghdatis vastassa, joka tuolloin otti voiton Jarkosta. Tarkoitus on saadakin Jarkko käymään Salossa tänä vuonna tennistouhuissa, niin voidaan kysyä asiasta uudelleen porukalla.

Söisikö sankarisi kebabin miedolla vai väkevällä kastikkeella?

– Jarkko on kovassa kunnossa edelleen ja katsoo varmasti mitä suuhunsa laittaa, mutta väkevällä kastikkeella tennismiehet vetää kebabinsakin.

Juttusarjassa ihmiset kertovat omista urheilusankareistaan.

 

Osa 1, Sini Häkkisen urheilusankari: Riikka Lehtonen

Osa 2, Tommi Aition urheilusankari: Allen Iverson

Osa 3, Janne Kuusisen urheilusankari: Horst Bulau