Suomalaiset viimeistelivät Dallasin voiton Floridasta – Kiviranta ja Lindell pääsivät maalintekoon

0

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjät Joel Kiviranta, 24, ja Esa Lindell, 26, veivät joukkueensa Dallas Starsin komeaan 3-0-vierasvoittoon isäntäjoukkue Florida Panthersista. Joukkuetoverin, puolustaja Miro Heiskasen, 21, kauden avausmaali sen sijaan antaa yhä odottaa itseään, eikä syöttöpisteitäkään tullut.
Molemmat suomalaismaalit nähtiin kolmannessa erässä. Lindell teki maalinsa kolmannen peliminuutin aikana ja Kiviranta 17. minuutin aikana tyhjään maaliin.
Pohjoismaalainen edustus oli muutenkin ottelussa vahvaa, sillä Dallas otti johtoaseman jo ensimmäisessä erässä ruotsalaispuolustaja John Klingbergin, 28, tekemästä maalista.
Florida Panthersin kovassa vauhdissa ollut kapteeni Aleksander Barkov, 25, jäi tällä kertaa tehopisteittä, vaikka olikin kentällä kaikkiaan yli 22 minuuttia. Viidessä edeltäneessä ottelussa hän oli tehnyt 3+4 pistettä. Yrittämisen puutteesta ei ollut kyse, sillä Barkov laukoi maalia kohden viidesti.
Pisteittä jäivät myös Floridan paidoissa pelanneet Juho Lammikko, 25, ja Eetu Luostarinen, 22.
Floridan Markus Nutivaara, 26, sekä Dallasin Roope Hintz, 24, olivat poissa joukkueidensa vahvuuksista loukkaantumisten vuoksi.

Sebastian Ahon Carolina koki karvaan tappion – Tampa Bay tarjoili 3-0-selkäsaunan

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightningin vieraana kohdannut Carolina Hurricanes on hävinnyt isäntäjoukkueelle 3-0. Tappio tuli suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon, 23, huhkinnasta huolimatta. Aho laukoi maalia kohden kolmasti ja blokkasi yhden laukauksen, mutta jäi tehopisteittä.
Aho oli ottelussa jäillä ainoana Suomen edustajana, sillä joukkuetoveri Teuvo Teräväinen, 26, on poissa pelistä alavartalovamman vuoksi.
Päivän muita otteluita ovat jo alkaneet Philadelphia Flyers-NY Rangers sekä Toronto-Calgary, joiden lisäksi kello neljältä aamuyöstä Suomen aikaa alkavat ottelut Arizona-Anaheim ja Colorado-Minnesota. Päivän viimeinen ottelu on puoli viideltä alkava St. Louis-Los Angeles.

Lassi Lapintie

STT

Kuvat: