Valtuutettu Jaana Haapasalosta tehdään tutkintapyyntö poliisille

9
Jaana Haapasalo (sit.)

Valtuutettu Jaana Haapasalosta (sit.) tehdään tutkintapyyntö poliisille. Salon kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantaina.

Tutkintapyyntö tehdään, koska Haapasalo on saattanut syyllistyä virheelliseen menettelyyn luottamustoimessaan, ja se voi täyttää rikoksen tunnusmerkit.

Päätöksen taustalla ovat viime kesän tapahtumat Salon uimahallissa. Viereisellä radalla ollut kilpauimari oli roiskuttanut vettä Haapasalon päälle.

Haapasalo huomautti asiasta uimarille, minkä jälkeen uinninvalvoja oli sanonut Haapasalolle, että kilpauimarit saavat roiskia vettä.

Työntekijän mukaan Jaana Haapasalo oli uhannut järjestää hänelle potkut ja teki asiasta ilmoituksen kaupungin työsuojeluorganisaatiolle.

Haapasalo totesi omassa vastineessaan, että hän ei puhunut potkujen järjestämisestä, mutta myönsi, että työntekijä on saattanut näin tulkita.

Haapasalo teki kohtelustaan uimahallissa valituksen ja vaati vahingonkorvausta kaupungilta.

Hän on kertonut tehneensä myös tutkintapyynnön kaupunginhallituksen puheenjohtajasta Saija Karnisto-Toivosesta (sd.), joka toimi työsuojeluilmoitusta koskevan asian esittelijänä hallituksessa.

Valtuustossa Sanna Lundström (kok.) totesi Haapasalon toimineen väärin, jos asiat ovat edenneet sillä tavalla kuin julkisuudessa on esitetty.

Lundströmin mielestä tutkintapyynnön tekeminen on kuitenkin voimavarojen väärin käyttämistä, eikä se tule tuomaan mitään hyvää Salon kaupungille.

– Toivon, että kaupunginhallitus miettii jatkossa kaksi kertaa ennen kuin esittää tutkintapyynnön tekemistä tällaisista asioista, hän sanoi.

Pertti Vallittu (kok.) olisi pitänyt parempana, että asiassa olisi haettu sovittelua ja kuultu eri osapuolia. Hän ihmetteli, miksei kaupunginhallitus voinut käsitellä asiaa.

Heikki Tamminen (ps.) vastasi Vallitulle, että valtuusto on ainoa päätösvaltainen elin asiassa. Tammisen mukaan osapuolia on kuultu, ja parasta on, että viranomainen tutkii asian.

Jerina Wallius (kok.) oli Lundströmin kannalla, eikä ymmärtänyt verovarojen tuhlaamista tällaisessa asiassa.

Muutosesityksiä ei tehty, joten valtuusto hyväksyi yksimielisesti tutkintapyynnön tekemisen poliisille.

 

 

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
1 vuosi sitten

Salo nousuun? Tärkeysjärjestys täytyy pitää yllä, kun kaupungin ahdinkoa ollaan helpottamassa.

Erpe
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Ei se nouse, ellei ole yhteistyökykyä. On harvinainen voimavara, joka Salon päättäjiltä puuttuu.

Toivotan puolueista riippumatta parempaa yhteistyötä, sillä toimella Salon seutu tulee nousemaan.

Olli P
1 vuosi sitten

Taas Salo mainittu ja pian hallinto-oikeus saa purtavaa.

Köyhä hypoteetikko
1 vuosi sitten

Jos nyt joku saisi rikossyytteen jostain ja joku olisi siinä häntä taloudellisesti tukenut, niin alottaisiko poliisi tästäkin esitutkinnan – niin kuin hypoteettisesti.

Veronmaksaja
1 vuosi sitten

Viestinnästä vastaaville oivaa oppia, miten sitä näkyvyttä saadaan ja ilmaiseksi. Tästä ovat uutisoineet etusivuillaan iltapäivälehdet, ja Yle julkaisi jopa aamu-tv:n bannerissa tämän uutisen näyttävästi.

Eihän asialla ole merkitystä, pääsia että puhutaan. En löydä nyt nimilistasta enää ketään, jota äänestäisin kuntavaaleissa. Toivottavasti jokin taho perustaa oman ehdokaslistan. Olisi mahdollisuus esittää oma protesti eikä hukkua nukkuvien puolueeseen.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Veronmaksaja

Luin mielestäni uudesta puolueesta Salon listoilla: Liike nyt.

Monttööri
1 vuosi sitten

Just juu, kunhan tämä asia saadaan ruotuun, niin Salolle aukeaakin auvoinen tie valoisaan tulevaisuuteen. Saadaanhan näin poliisien avulla Salo lopultakin jaloilleen, eikä mitään varteenotettavia tämän suuruusluokan uhkakuvia näy ratkaistavaksi enää horisontissakaan.

En voi kuntalaisena muuta kuin ihmetellä, että mokomaakin asiaa setvitään hallituksessa ja valtuustossa tällä tavoin.

Lasse Reunanen / Salo
1 vuosi sitten

SSS 2.2.2021 uutinen asiasta, jossa 4 lyhyttä kommenttia ja muodollisesti koko valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen. Valtuutettu JH mielestäni ollut valtuutettuna oikeassa kun asiaa julki kertonut ja lienee oikein sanomisensakin tulkinnut eikä poliisi lausuntoja voine muuttaa. Valtuustossa JH myös asiallisesti ollut ja aktiivinen, mutta valtuutetuista enemmistö ei ole tukea antanut – osa jopa naureskellut hyviä ehdotuksiaan ja JH myös siitä kertonut. Uimahallin korjausesityksiin valtuutettujen enemmistö ollut vitkutellen tukea antamatta.

Repa
1 vuosi sitten

Uimahallin tapahtumiin kantaa ottamatta on kyseinen valtuutettu JH ollut toiminnassaan ja kannanotoissaan suoraselkäinen eikä kuten useimmat muut valtuutetut, jotka ovat kulkeneet koko valtuustokauden oman puolueensa talutusnuorassa uskaltamatta olla mistään eri mieltä puolueensa johdon kanssa.