Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset alkavat Salossa tiistaina

9
Koronarokotuksia ryhdytään antamaan myös yksityisessä työterveyshuollossa.

Salossa aletaan huomenna tiistaina antaa koronarokotuksia 18–69-vuotiaille 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville, kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan. Heidän lisäkseen Salossa rokotetaan tällä hetkellä 80 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia.

Tiedossa olevien rokotemäärien perusteella Salossa on tällä viikolla mahdollisuus antaa noin 1 700 ja ensi viikolla noin 1 300 rokotusta.

Viime viikon loppuun mennessä Salossa oli ensimmäisen rokotteen saanut 2 529 ja toisen 911 henkilöä. Viime viikolla Salossa annettiin 891 rokotusta.

Rokotusten ajanvarauspuhelin ruuhkautui loppuviikosta, mutta nyt ruuhkaa on saatu purettua. Myös 18–69-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotusajat täyttyivät viime viikolla nopeasti, mutta uusia aikoja on nyt avattu.

Kaupunki muistuttaa, että sähköinen ajanvaraus ja puhelinajanvaraus toimivat samassa järjestelmässä, eli jos sähköinen ajanvaraus ilmoittaa, että varattavia aikoja ei ole, ei niitä myöskään saa puhelinajanvarauksen kautta.

Lisäksi muistutetaan, että puhelinajanvarauksessa on takaisinsoittojärjestelmä, eli kaikille asiakkaille soitetaan takaisin, vaikka ruuhkan vuoksi takaisinsoittoajat ovat venyneet.

Salon joukkoliikennepalvelu Paikulla pääsee lähelle Karjalankadulla sijaitsevaa Saktan rokotuspistettä. Lähin pysäkki on Hakastaronkadulla, ja sillä pysähtyvät Paikku-linjat 1, 3, 520A ja 520C. Paikussa on voimassa ilmainen kahden tunnin vaihto-oikeus, joten kertalipun hinnalla rokotuspisteelle asti pääsee myös kaikilta muilta Paikku-linjoilta.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Häirikkö
2 kuukautta sitten

Palvelussa tällä hetkellä häiriöitä. Ongelman selvittely meneillään.

Jani
2 kuukautta sitten

Miksi salossa ei järjestetä rokottamista Linjurin tyhjiin tiloihin, mihin kaikilla olisi helpot kulkumahdollisuudet?

Mamma maalta 75
2 kuukautta sitten
Reply to  Jani

Monet kaupungilla samaa asiaa ihmettelevät. Paikun pääteasema Linjuri niin kaupungin ja monien liitoskuntien alueilta tulevilla olisi rokotuksilla käyntiä kovasti helpottanut.

Nykyinen paikka on monille ihan oudolla alueella. Lohjalla rokotuspaikat ovat myös liitoskuntien terveysasemilla.

Keijo K
2 kuukautta sitten

Salon kaupungin päättäjät ajattelevat vain ja ainoastaan kaupunkilaisten parhaaksi nämä kaikki palvelut. Ajatelkaapa kuinka hyvää tekee vanhalle päälle, kun joutuu viikkoja miettimään, missä se rokotuspaikka on ja miten sinne pääsee.

Takaisinhan hevonenkin tulee vanhasta muistista.

Veka
2 kuukautta sitten
Reply to  Jani

Kuinkas helpolla (ja millä hinnalla) sinne saa järkättyä rokotteiden vaatiman -70 asteen pakkaskaapit?

Japi
2 kuukautta sitten
Reply to  Veka

Ei sielä Hakton vanhassa tyhjillään olevassa koulussa mitään pakastimia ole valmiina ollut. Kyllä Linjuri kansalaisille logistisesti olisi parempi.

Amaryllis
2 kuukautta sitten
Reply to  Veka

Rokotteiden säilytys vaatii 70 pakkasastetta. Kun ne on sulatettu, on viisi päivää aikaa käyttää rokotteita. Eli ei sinne rokotuspaikalle mitään pakkaskaappeja hommata. Säilytetään jossakin muualla, ja tuodaan sulana paikalle.

Niin hidasta
2 kuukautta sitten
Reply to  Amaryllis

Joo, eihän tuo tarvitse kuin vähän järjestelyjä. Kyllä Salossa rokotettavia riittää, ei luulisi jäävän rokotteita vanhaksi.

Jos kerran Vantaallakin rokotetaan tuttuja, jos rokotteita jää yli. Salossakin pitäisi olla joku varasuunnitelma.

Kenguru
2 kuukautta sitten
Reply to  Jani

Ne lienee tyhjät päättömien vuokrien takia. Ei taida kuntakaan saada niitä ilmaiseksi?