Anisten ja Isohärjänmäen päiväkodeissa ei sittenkään tartuntoja, eikä Maran Baarissa ja Lidlissä altistusta

0

Anisten ja Isohärjänmäen päiväkoteihin liittyvät positiiviset koronatestitulokset on todettu uusintatestauksessa negatiivisiksi, kertoo Salon kaupunki.

Salon kaupunki tiedotti perjantaina Anisten ja Isohärjänmäen päiväkodeissa todetuista koronatartunnoista.

Tyksin testauslaboratoriossa tapahtuneen inhimillisen virheen johdosta testatuille henkilöille on lähetetty ensin positiivinen testitulosviesti. Näytteet on testattu uudelleen, ja uusintatestauksen tulokset ovat negatiivisia.

Näin ollen myös altistuneiden karanteenit puretaan ja päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti.

Myös Maran Baarissa ja Halikon Lidlissä tapahtuneet mahdolliset korona-altistukset ovat osoittautuneet vääräksi tiedoksi.

Perjantaina tiedotettiin, että Maran Baarissa on lauantaina 27. helmikuuta klo 21–23 ollut asiakkaana henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta. Samoin perjantaina kerrottiin, että Halikon Lidlissä olisi todettu mahdollinen korona-altistus keskiviikkona 3.3.

Salon kaupungin tiedotteen mukaan molemmat altistumisilmoitukset perustuivat vääriin positiivisiin testituloksiin. Testatut henkilöt olivat saaneet virheellisen testituloksen, ja näytteiden uusintatestauksen tulokset ovat negatiivisia.

Siten ilmoitukset mahdollisista korona-altistuksista ovat aiheettomia.

 

Juttua päivitetty klo 19.25 ja lisätty Halikon Lidliä koskeva osuus.