Czakanista verkon valtiatar – päävalmentaja Tomi Lemminkäinen näki punaista juhlapelissään Hämeenlinnassa

0
LP Viestin aina luotettava keskipelaaja Anna Czakan valloitti torjuntilaston ykköspaikan runkosarjassa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

LP Viestin mestaripäävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi keskiviikkoisen juhlapelinsä jäävän ainakin mieleen ottelun lopun tapahtumien johdosta. LP Viesti taipui lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Hämeenlinnalle vieraissa 2–3.

Viimeinen erä päättyi kotijoukkueelle selkeästi 15–6, ja Lemminkäinen sekä passari Viktoriia Tuchashvili katselivat kumpainenkin punaista korttia päätuomari Kenneth Arolta.

– En muista, että kahta punaista korttia on näytetty samalle joukkueelle samassa erässä, sanoi Lemminkäinen, jolle ottelu oli päävalmentajana uran 600:s.

Suurin osa Lemminkäisen luotsaamista peleistä on tullut LP Viestissä/Salon Viestissä ja pienempi osa Vihdin Lentopallon ja Raision Loimun väreissä.

– Kortit olivat ansaittuja, eikä peli niihin ratkennut. Kaikki lähti siitä, että vastustajan Yasmine Madsen tuuletti koko ajan verkon suuntaan, Lemminkäinen selvitti.

Tuulettelu vastustajan suuntaan on lentopallossa kiellettyä, vaikka se monien laji-ihmistenkin mielestä pitäisi olla sallittua, niin myös Lemminkäisen.

– Ottelussa oli pudotuspelihenkeä. Myös Matteo (Hämeenlinnan päävalmentaja Pentassuglia) ihmetteli, että korteilla aletaan pilaamaan peliä, Lemminkäinen kertoi.

Aro tunnetaan tuomarina, joka ei pidä korttejaan piilossa.

– Kyllähän se jotain kertoo tuomarista, jos ainoa keino on pitää peli hallussa tuolla tavoin. Herkässä tuntuu olevan kortit hänellä, ei kestä kritiikkiä ollenkaan eikä tuomioista voi keskustella edes hyvässä hengessä, Lemminkäinen hämmästeli ex-pelaajan asennetta.

LP Viestille oli tarjolla naisten liigan klassikko-ottelussa kahdessa ensimmäisessä erässä statistin rooli, sillä sen verran virheherkkää vieraiden ja toisaalta niin erinomaista kotijoukkueen peli oli. Lemminkäisen suojatit kuitenkin heräsivät pelaamaan kolmannessa ja neljännessä erässä tosissaan voitosta.

– Suon pohjalta noustiin. Siihen pitää olla tyytyväinen, Lemminkäinen kiitteli.

LP Viestin keskipelaaja Anna Czakan varmisti ottelussa torjuntapörssin ykköstilan. Czakan saalisti runkosarjassa 75 torjuntaa, mikä oli kolme enemmän kuin LP Kangasalan Roosa Laakkosella. Myös Laakkonen jäi päätöskierroksella yhteen torjuntaan. Hyökkäysprosenteissa Czakan oli Laakkosen takana toinen.
Runkosarjan pistepörssin voitto meni WoVon Saana Lindgrenille, joka muistetaan myös LP Viestistä. Lindgrenin voitto on piristävä poikkeus, sillä liigan pistepörssiä ovat viime vuosina hallinneet ulkomaalaisnimet.

– Saana on pelannut hienon kauden. Hän on mennyt eteenpäin isojen pallojen lyönneissä. Saana olisi voinut olla kova tekijä myös LP Viestissä viimeisellä kaudellaan, mutta hän ei toipunut nilkkavaivastaan enää haastajaksi Kertu Laakille, Lemminkäinen muisteli.

Runkosarjan päätöspelit eivät muuttaneet enää tilannetta taulukossa. Hämeenlinna pysyi Pölkyn edellä kolmantena, eikä WoVosta ollut ottamaan viimeistä pudotuspelipaikkaa JymyVolleyn nenän edestä. Myös LiigaPloki pysyi kuudennella sijalla. Näin puolivälieräparit ovat LP Kangasala–JymyVolley, LP Viesti–LP-Vampula, Hämeenlinna–LiigaPloki ja Pölkky Kuusamo–OrPo.

– Vampula on pelannut hyvän kevätkauden, niin kuin mekin. LiigaPloki olisi nykykunnollaan ollut helpompi vastus meille, Lemminkäinen arvioi.
Jos yllätyksiä ei tapahdu, välierissä nähdään lisää LP Viestin ja Hämeenlinnan välisiä tunteikkaita otteluita.

LP Viestin puolivälieräsarja alkaa Salohallista ensi tiistaina. Huittisissa joukkueet kohtaavat torstaina ja mahdollinen kolmas ottelu lauantaina Salohallissa. Tuolloin myös Vilpas aloittaa Korisliigan puolella omat pudotuspelinsä.

– Meidän ottelumme olisi silloin sen pelin jälkeen kello 19 alkaen, Lemminkäinen valotti suunnitelmaa.

 

Naisten Mestaruusliiga
Hämeenlinna–LP Viesti 3–2 (25–15, 25–18, 16–25, 23–25, 15–6)
Hämeenlinnan pisteet/plusmiinus: Lena Leonenko 11/+3, Tuuli Tuominen 0/-2, Emmi Riikilä 12/+6, Julia Miniuk 7/+5, Yasmine Madsen 14/+7, Daniela Öhman 14/+10, Erica Di Maulo (passari) 8/+2. Libero Brianna Doehrmannin vastaanottoprosentti 65.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 5/+2, Anniek Siebring 13/+9, Noora Kosonen 14/+9, Anna Czakan 8/0, Iina Andrikopoulou 17/+3, M’Kaela White 4/+2, Nea Haatainen 1/-2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 71.
Hyökkäysprosentti: 41–36.
Vastaanottoprosentti: 53–49.
Torjuntapisteet: 10–9.
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 0/11–5/13.
LP Viestin seuraava ottelu: 1. puolivälierä LP Viesti–LP-Vampula Salohallissa 9. maaliskuuta kello 18.30.
OHO!
Hämeenlinna ei syöttänyt yhtään ässää viiden erän pelissä.
SSS:n valinnat runkosarjan tähdistöön
Ykkösseitsikko:
Passari: Viktoriia Tuchashvili LP Viesti.
Keskitorjujat: Anna Czakan LP Viesti, Roosa Laakkonen LP Kangasala.
Yleispelaajat: Jessica Kosonen Pölkky, Anniek Siebring LP Viesti.
Hakkuri: Jody Larson LP Kangasala
Libero: Tiiamari Sievänen LP Kangasala
Kakkosseitsikko:
Passari: Katja Kylmäaho LP Kangasala
Keskitorjujat: Jaelyn Keene LiigaPloki, Julia Miniuk Hämeenlinna
Yleispelaajat: Salla Karhu LP Kangasala, Lena Leonenko Hämeenlinna
Hakkuri: Yasmine Madsen Hämeenlinna
Libero: Brianna Doehrmann Hämeenlinna