E18-moottoritiellä Turusta Vaalimaalle saa kohta ajaa hyvällä kelillä 120 km/h

0
E18-moottoritiellä Turusta Vaalimaalle otetaan käyttöön siirtymäajan nopeusrajoitukset.

Turun ja Vaalimaan välisellä moottoritiellä saa huomisesta keskiviikosta lähtien ajaa hyvissä keliolosuhteissa 120 kilometrin tuntinopeudella.

Vaikka talviajan nopeusrajoitukset ovat vielä voimassa koko Suomessa, keväiset keliolosuhteet mahdollistavat osalla moottoriteistä siirtymäajan nopeusrajoitusten käytön. Nopeusrajoitusten siirtymäaika alkaa tänä vuonna 3. maaliskuuta, ja se koskee E18-moottoritietä välillä Turku–Vaalimaa eli Valtatie 1:tä välillä Turku–Kehä III ja Valtatie 7:ää välillä Kehä III–Vaalimaa.

Siirtymäaikana kyseisillä tieosuuksilla voidaan nostaa nopeusrajoitus valoisaan aikaan ja erittäin hyvissä sää- ja keliolosuhteissa 120 kilometriin tunnissa. Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa korkein mahdollinen nopeusrajoitus on kuitenkin 100 km/h.

– Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa E18-moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Nopeuksia säädellään vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä tieliikennekeskuksestamme. Siirtymäajan 120 km/h -nopeusrajoitusta käytetään vain erittäin hyvissä ajo-olosuhteissa, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Nopeuksien kasvaessa Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa nyt ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jossa turvavälit ja tilannenopeus ovat avainasemassa.

– Kevään ajokelit vaihtelevat nopeastikin, joten ollaan ratin takana nyt valppaina. Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet. Kiinnitetään erityishuomiota siis turvaväleihin ja tilannenopeuteen, Piilinen lisää.