Seurahistoriallista syöttöjuhlaa – Eerikinharjulle nippu liigaennätyksiä, Anttila on päivittämällä valmentajien voittotilaston ykkönen

1
Jere Anttilan voittoprosentin suhteen eletään jännittäviä aikoja. (kuvat: SSS/Marko Mattila)

Salon Vilppaan ja Kaarinan Ura Basketin korisliigaotteluun saattoi etukäteen suhtautua kahdella tavalla. Ottaa elämyksestä kaikki irti vaikka väkisin tai haukotella välipelin kunniaksi koko puolitoista tuntia happea keräten.

Kun ensimmäinen vaihtoehto toteutui, sai pelistä omanlaisiaan elämyksiä. Niistä mainittakoon Vilppaan seurahistorian koriin johtaneiden syöttöjen ennätys: 35 kappaletta. Se on samalla kolmanneksi eniten koko miesten SM-koripallon historiassa.

Kolme viimeisintä syöttöä tulivat 35 pelisekunnissa tavoilla, joista osa ei toistu kovin usein, kenties enää koskaan. Toisessa Deondre Parks donkkasi (!) Elias Eerikinharjun tarjoilusta. Kolmannessa Ladarien Griffin teki alley-oop-donkin (tavanomaista, ei huutomerkkiä) Riku Laineen syötöstä (!).

Ensimmäisessäkin donkin suoritti Griffin. Siis kolme donkkia parilla huutomerkillä kolmessa peräkkäisessä hyökkäyksessä.

Vilppaan 24-vuotias Elias Eerikinharju muistanee uransa viidennenkymmenen liigaottelun hyvin vielä pitkään. Pääsarjaennätykset tulivat kymmenessä kategoriassa. Kuten peliminuuteissa (lähes 34), pisteissä (24, aiempi ennätys 18), onnistuneissa kahden pisteen heitoissa (3), onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa (6), levypalloissa (6), koriin johtaneissa syötöissä (9), pallonriistoissa (3) ja ennen kaikkea tehokkuudessa (36, aiempi ennätys 19).

Ennätyksiä hipoo juuri nyt myös Jere Anttila. Vilppaan virkaa tekevä päävalmentaja on tällä hetkellä yksi viidestä miesten SM-koripallohistorian päävalmentajasta, jonka voittoprosentti on täysi sata.

Sijoitus on nyt periaatteessa jaettu kolmas, sillä Kjell Holmbergilta löytyy peräti yhdeksän ottelua ilman tappiota. Anttilalla on tilaisuus nousta tiistaina toiselle sijalle Petri Jaakkolan kanssa. Jaakkola saavutti kaksi voittoa omassa päävalmentajahistoriassaan.

Kun tilastoa päivittää riittävän monta kertaa, saa ykköseksi Anttilan nimen.

– Minulle sanottiin ennen peliä, että sitten kun tulee voitto, niin pitää ottaa kuva siitä valmentajatilastosta. Sitten se jää muistoihin talteen, Anttila hymähti.

Jos tiistain Seagulls-ottelusta on vaikeaa löytää muuta panosta, niin voi miettiä seuraavaa. Voitolla Anttila on siis voittoprosenttitilaston kakkonen, tappiolla 77:s.

– Ei tässä voi kuin hattua nostaa kavereille, jotka pystyvät tässä sarjassa tekemään yksin päävalmentajan hommat ja siihen päälle vielä vastustajien skouttaamiset. On tuossa meinaan aika paljon hommaa.

Perinteikäs KTP-Basket on yhden ottelun päässä kesälomasta. 108–110-kotitappio Lapuan Kobrille saattoi olla vallinneilla pelaajatilanteilla suorastaan anteeksiantamaton.

Kobrat väänsi tälle kaudelle niin tyypillisessä kori-ilottelussa voiton ilman ykköspallonkäsittelijäänsä Antto Nikkarista ja myös jossain määrin pelintekoon pystyvää Justin Pierceä.

KTP:n on pudotuspeleihin päästäkseen voitettava päätöskierroksella vieraskentällä Pyrintö ja sen jälkeen toivottava vielä apuja muilta joukkueilta.

MIESTEN KORISLIIGA

Vilpas–Ura Basket 111–77 (33–18, 26–15, 27–31, 25–13)

Vilppaan pisteet/levypallot: Elias Eerikinharju 24/6/9 syöttöä, Myles Stephens 19/4, Jeremiah Wood 16/12/5 syöttöä, Ladarien Griffin 15/4, Riku Laine 14/5, Deondre Parks Jr 12/3, Teemu Rannikko 11/2/9 syöttöä, Tuukka Juntunen 0/0, Aatu Kivimäki 0/1.
Ura Basket: Kevin Bracy-Davis 23/9, Trey Niemi 15/4, Joona Airenne 13/0, Ville Hänninen 12/1/5 syöttöä, Teemu Sulonen 8/4, Emmitt Holt 4/8, Veeti Ala-aho 2/0, Lauri Hänninen 0/0, Kevaughn Allen 0/5.

Levypallot: 39–32
Syötöt: 35–17
Menetykset: 8–14
Heittoprosentit:
1 p: 60–78
2 p: 70–52
3 p: 48–30

Tuomarit: Pekka Saros, Jaakko Kaunisto, Antti Heinonen.

OHO!

Vilppaan päästettyjen pisteiden keskiarvo kotiotteluissa on vain 73,9. Parempaan on Korisliigassa pystytty viimeksi kaudella 2016–2017.

Vilppaan seuraava ottelu: tiistaina 9. maaliskuuta Seagulls–Vilpas kello 18.30 Töölön Kisahallissa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Taikuri
1 kuukausi sitten

Hyvä Elias!