Entisen sokeritehtaan alueelle kaavoitetaan teollisuustontteja

1
Salon Sokerin kaavoitettava alue sijaitsee Merikulmantien länsipuolella. Sen pinta-ala on kymmenen hehtaaria.

Salon entisen sokeritehtaan alueelle aiotaan kaavoittaa pieniä teollisuustontteja.

Kaupunkikehityslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se käynnistäisi kaavoituksen noin kymmenen hehtaarin laajuisella alueella Merikulmantien varressa.

Alueen omistava Salon Sokeri Oy on toivonut alueelle pieniä teollisuustontteja. Lisäksi alueelle pitää järjestää sisäiset katuyhteydet ja yhteys Merikulmantieltä.

– Nykyinen tonttikoko on 9,5 hehtaaria, eikä sen kokoisille tonteille ole kysyntää, Salon Sokeri Oy:n toinen omistaja Timo Takatalo perustelee.

Salon Sokeri Oy:n takana on kaksi salolaista yhtiötä, Takatalo Oy ja Olli Alanko Oy.

Takatalon toiveissa olisi saada alueelle noin 2 000 neliömetrin kokoisia tontteja, jotka olisi tarvittaessa yhdistettävissä joustavasti suuremmiksi tonteiksi.

– Kaavan pitää olla joustava, koska kaava tehdään aina vuosiksi eteenpäin. Kukaan ei voi ennustaa yritysten tarvetta kymmenen vuoden päähän, hän korostaa.

Takatalon mukaan alueesta on ollut jo kysyntää. Hänellä on asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita pienistä tonteista ja valmiita aloittamaan rakentamisen.

Salon Sokeri Oy on mainostanut entisen sokeritehtaan alueella olevia tontteja julkisesti. Nyt kaavoitettavan alueen lisäksi yhtiöllä on omistuksessaan esimerkiksi kolmen hehtaarin alue, joka sopisi Takatalon mukaan hyvin tilaa vievälle maatalous-, kone- tai autokaupalle.

Sen ja kaavoitettavan alueen väliin jää vielä suuri 12 hehtaarin tontti, joka on tarkoitus säilyttää yhtenä isona tonttina. Aluetta on vuokrattu väliaikaisesti useammalle raskaan liikenteen yritykselle.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hämmästynyt
1 kuukausi sitten

Millä alueella on se vedenottamo, jota ei torjunta-ainejäämien takia voi käyttää?