FC Halikolle ”iso piste” varman säilymisen kannalta – etumatka Kaustiseen kasvoi neljään pisteeseen

0
Olivia Haapanen (vas.) teki FC Halikon toisen maalin Ylöjärven Ilvestä vastaan. Kuva: SSS/Marko Mattila

FC Halikko sai pontta säilymistavoitteilleen naisten Futsal-liigassa lauantaina, vaikka voittoa ei tullutkaan. Halikko nappasi yhden lisäpisteen plakkariinsa Ylöjärven Ilvestä vastaan pelatussa kamppailussa, joka päättyi vieraiden 5–3-jatko-otteluvoittoon Salohallissa.

Halikko on nyt neljä pistettä karsijan paikalla olevaa Kaustisen Pohjan-Veikkoja edellä, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Lisäksi kaustislaisten loppuohjelma on ennakkoon kivenkova.

– Iso piste. Peliesitystä kun katsoo, niin enemmänkin olisi ehkä ollut otettavissa. Mutta kun katsoo sarjataulukkoa, niin äärimmäisen tärkeä yksi piste. Kaustiselle ei yksi voitto enää riitä, FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola summasi.

Annika Peippo vei kotijoukkueen johtoon reilun viiden ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen. Toisella puoliajalla vieraat iskivät kahdesti ennen kuin Olivia Haapanen tasoitti FC Halikolta.

Ilves siirtyi tämän jälkeen jälleen johtoon, mutta halikkolaisten pistepörssiykkösen Olivia Simulan maali vei pelin jatko-otteluun. Siinä Ilves laukoi kaksi maalia vajaan minuutin sisään ja sinetöi kaksi pistettä itselleen.

– Saimme hyvin purettua vastustajan prässiä ja pääsimme luomaan maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä oli haasteita. Isoin asia on kuitenkin ollut viimeisen kuukauden ajan se, että puolustuspelimme on tiivistynyt paljon. Sen myötä myös pisteitä on alkanut karttua, Peltola kertoi.

Ylöjärven Ilves on taulukossa kahdeksantena eli kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa kymmenen pistettä FC Halikkoa edellä. Joukkueiden väliin mahtuu vielä ACE.
FC Halikon kausi jatkuu jo tänään kotiottelulla vaasalaista FC Sportia vastaan.

Naisten Futsal-liiga
FC Halikko–Ylöjärven Ilves ja. 3–5, 3–3 (1–0)
FC Halikon maalit: 5.34 Annika Peippo 1–0, 33.07 Olivia Haapanen 2–2, 38.18 Olivia Simula 3–3.
FC Halikon seuraava ottelu: FC Halikko–FC Sport Salohallissa tänään kello 15.