Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa keskiviikkona

0
Kesäajan nopeusrajoituksiin siirtyminen alkaa keskiviikkona.

Kesäajan nopeusrajoituksiin siirtyminen alkaa keskiviikkona. Tavoitteena on, että koko Suomessa on palattu kesärajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä, kertoo Väylävirasto tiedotteessaan. Ely-keskukset voivat kuitenkin lykätä muutosten ajankohtaa sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Talven jälkeen monilla teillä on kuitenkin päällysteessä halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan toistaiseksi.

Vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, voi turvallinen ajo edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi, Väylävirasto muistuttaa. Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää.

– Jos ajat talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa, virasto muistuttaa tiedotteessa.