Kuntosalit jatkavat toimintaa ajanvarauksella

0
Hanhivaaran Liikuntakeskuksen kuntosalille pääsee ensi maanantaista lähtien varaamalla ajan. Treeniaika on 55 minuuttia. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Lounais-Suomen aluehallintoviraston torstaina antamat uudet yksityisiä asiakas- ja harrastustiloja koskevat määräykset eivät tulleet salolaisille liikuntakeskuksille yllätyksenä.

– Koska Uudellamaallakin tehtiin vastaava päätös, oli odotettavissa, että tännekin sellainen tulee, toteaa Hanhivaaran Liikuntakeskuksen yrittäjä Jussi Saarinen.

– Olen tosi tyytyväinen, että olemme miettineet tätä jo etukäteen ja toimintasuunnitelma on täysin valmiina, sanoo Salon Gym & Fitness Centerin liikuntakeskusvastaava Kirsi Mäkelä.

Molemmat kritisoivat, että tiedottaminen uusista määräyksistä on ollut sekavaa.

– Tietoa on pitänyt itse hakea eri lähteistä. Uuden määräyksen mukaan sisätiloissa ei saa olla yhtä aikaa yli kymmentä henkilöä, mutta missään ei ole määritelty, millaisesta tilasta on kyse. Sama sääntö koskee siis 30 neliön tanssisalia ja meidän saliamme, joka voi olla 1 000 neliön kokoinen, Saarinen miettii.

– Kyllä tässä yrittäjät ovat olleet aika tukalassa tilanteessa, Mäkelä myöntää.

Saarinen toteaa, että uudet määräykset vaikuttavat yrityksen toimintaan rajusti.

– Ryhmäliikuntatunneilla tämä ei ole ongelma, koska niiden osallistujamäärä on jo ollut rajattuna kymmeneen. Mutta kuntosali on haastava. Siellä meillä on valvontaa, ja maanantaista alkaen sinne pitää varata aika.

Myös Gym & Fitness Center jatkaa ryhmäliikuntatunteja kymmenen hengen rajoituksin ja kuntosalille pääsee maanantaista lähtien ennakkovarauksella.

– Henkilökunta on skarppina, ja olemme myös ottaneet osan laitteista pois käytöstä, Mäkelä kertoo.

Hanhivaarassa on myös palloilua, mutta palloiluhalli voi jatkaa normaalisti toimintaansa asiakasmäärärajoitusten mukaisesti.

– Selvitin avilta, että jokainen kenttä on oma yksittäinen tilansa. Sulkapallon ja padelin pelaamiseen ei siis tule muutoksia, Saarinen kertoo.

Kysymysmerkkinä on vielä Hanhivaaran keilahalli, joka toimii liikuntakeskuksen kahvion yhteydessä. Kahvio on suljettava maanantaina, mutta entä keilahalli?

– Soitin avin koronainfoon, miten ravintoloiden oheispalvelujen kanssa toimitaan, mutta siitä ei vielä ollut tietoa. Yritämme perjantaina selvittää vielä keilahallinkin jatkon.

Salon Keilahalli kertoo verkkosivullaan sulkevansa kokonaan ovensa kahden viikon ajaksi.