Maskipakko myös bussiliikenteeseen

0
Matkustajilta edellytetään kasvomaskin käyttöä seudullisessa linja-autoliikenteessä ensi maanantaista alkaen. Arkistokuva vuodelta 2014.

Seudullisessa joukkoliikenteessä tulee käyttää maskia ensi viikon maanantaista alkaen. Näin linjaa Varsinais-Suomen ely-keskus tiedotteessaan.

Seudullisella joukkoliikenteellä tarkoitetaan bussilinjoja, jotka liikennöivät Turun ja Porin kaupunkiseutujen sekä Salon ja Rauman kaupunkien ulkopuolisella alueella. Laajamittaisella maskien käytöllä pyritään osaltaan estämään koronavirustartuntojen leviämistä.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan seutuliikenteen joukkoliikenneviranomainen edellyttää, että kaikki yli 12-vuotiaat seutuliikenteen matkustajat käyttävät kasvomaskia. Linjauksella täydennetään muiden joukkoliikenneviranomaisten ja yksittäisten liikenteenharjoittajien jo määräämiä maskipakkoja. Pakko ei koske niitä, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle.

Ely-keskuksen tiedotteessa kerrotaan, että suurin osa joukkoliikenteen asiakkaista käyttää jo nyt kasvomaskia matkan aikana.

Joukkoliikenneyhtiöt tai ely-keskus eivät kuitenkaan tarjoa asiakkailleen maskeja, vaan jokainen on vastuussa omien kasvomaskiensa hankkimisesta. Linja-autonkuljettajat voivat ohjeistaa matkustajia, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu maskien käytön valvonta. Linja-autoihin tullaan lisäämään maskien käyttöön liittyvää ohjeistusta. Maskittomuus ei ole kuitenkaan peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.