Piikki paikallaan

0

Astra Zeneca, Pfizer-Biontech, Johnson & Johnson & Johnson. Anteeksi, nyt tuli yksi Johnson liikaa. Hän on Britannian pääministeri Boris, joka todennäköisesti sai koronan vasta-ainetta jo sairastamalla.

Koronarokotteiden nimet ovat silkkaa tsyskovitsia, mutta onneksi piikitettävän ei tarvitse itse tehdä tilausta.

Parhaiten suomalaisen suussa taipuisi Sputnik. Ennen rokotetta Sputnik tunnettiin neuvostovenäläisenä avaruusohjelmana ja -aluksena. Sputnikeja oli kymmenen, ja niillä valmistauduttiin avaruuslentoon, jossa olisi ihminen mukana.

Se ihminen oli kosmonautti Juri Gagarin. Hän kiersi maapallon kerran 60 vuotta sitten, huhtikuussa 1961.

Suomessa tapahtuman 25-vuotisjuhlavuotta vietettiin laulaen. Elokuussa 1986 Miljoonasade-yhtye levytti Heikki Salon kirjoittaman kappaleen Lapsuuden sankarille.

Laulun minä kyselee kosmonautilta, heiluuko Suomen lanne, soiko maapallon liikkeissä hiljainen fuuga ja näkeekö avaruudesta, minne raha menee. Relevantteja kysymyksiä edelleen.

Kertosäe päättyy toiveeseen: tule elävänä takaisin.

Sputnikia pistetään suoneen Putinin Venäjän lisäksi ainakin Orbanin Unkarissa. Muutamat muutkin maat aikovat ottaa sen käyttöön.

Sputnik on lupaava nimi rokotteelle. Alkuperäisistä sputnikeista viimeinen putosi syvään lumeen Siperiassa, ja pelastajat menivät paikalle hevosen vetämällä reellä. Avaruuskapselin miehistö – koira ja nukke – löydettiin terveinä.

Miljoonasade-yhtyeen nimi taas viittaa pitkän kuivan kauden jälkeen lankeavaan sateeseen, joka tuo elämän tullessaan.

Koronarokotteet ovat nyt miljoonasade, jonka odotetaan palauttavan menon maapallolla ainakin suunnilleen ennalleen. Sen kunniaksi: Pasila, Lapsuuden sankarille!

Salossa rokotukset ovat edenneet niin, että vuorossa ovat 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat poika- ja tyttölapset.

Rokotuksista huolimatta korona kourii niin kovaa, että kuntavaalit siirrettiin kesään. Suurin riski siirrossa on, että joku tilanteen arvokkuutta ymmärtämätön jamppa menee suven suloisuuden huumaamana äänestämään tumman pyhäpuvun sijasta shortseissa.

Vaikka korona täyttää helposti uutisnäkymän, maailmassa tapahtuu muutakin.

Televisiossa pyörii Somero-aiheinen tosi-tv-sarja. Tuotantoyhtiö haluaisi jatkaa sitä, mutta Someron kaupungin pitäisi laittaa siihen myös lisää rahaa.

Rahoitusta mietitään vielä, samoin kuin sarjan jälkimarkkinoita. Hämeen rajamailta on kantautunut huhuja, että AlfaTV:llä esitettävä sarja olisi myöhemmin saatavana Beta-kasetilla.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments