Salolainen Salofa osti pikatestien kehityslaboratorion Karkkilasta

1
Salofa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Thommy Hellberg.

Terveysteknologiaan erikoistunut salolainen Salofa Oy on ostanut Pohjois-Euroopan johtavan pikatestien kehitysyhtiön Anidiagnostics Oy:n.

Vuonna 2014 perustettu karkkilalainen Anidiagnostics on keskittynyt diagnostiikan kehittämiseen ja konsultointiin ja kehittää tuotteita niin ihmis-, eläin-, elintarvike- kuin ympäristödiagnostiikkaan.

– Anidiagnostics täydentää omaa pikatestien osaamistamme ja tekee meistä entistäkin vahvemman toimijan tällä vaativalla alalla, kertoo Salofan hallituksen puheenjohtaja Thommy Hellberg tiedotteessa.

Pikatestit ovat luettavissa raskaustestin tapaan joko silmin havaittavina testiviivoina tai silmin havaitsemattomina signaaleina, jolloin tuloksen tulkintaan tarvitaan lukijalaite. Lukijalaite voi yksinkertaisimmillaan olla myös kuluttajan oman kännykän kamera.

Testitulos saadaan yksinkertaisintakin lukijaa käyttämällä näyttämään pelkän positiivisen tai negatiivisen tuloksen sijaan näytteen pitoisuuksia laboratorion tapaan. Tulokset voivat Salofan mukaan olla aivan yhtä tarkkoja kuin laboratoriotulokset.

Vuonna 2013 perustettu Salofa Oy valmistaa ja markkinoi laboratoriotutkimuksiin liittyviä tuotteita sekä letkuja erikoissairaanhoitoon. Yhtiö on tunnettu muun muassa kuluttajille myytävistä sinilevätestistä sekä terveydenhuoltoon tarkoitetuista päihde- ja huume- sekä koronatesteistä.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Risto Laine
1 vuosi sitten

Hyvä tapa varmistaa kasvu ja saada lisää osaamista!