Salon ja Someron kaupunkien kuntosalit ovat vielä avoinna – Uimahallien vuokrausmahdollisuutta ei ole toistaiseksi harkittu

1
Ollikkalan kuntosali on yksi kaupungin suljettavista saleista. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Kaupunkien ylläpitämät kuntosalit Salossa ja Somerolla ovat toistaiseksi avoinna asiakasmäärärajoituksin.

– Salossa kuntosalit ovat avoinna ainakin tämän viikon. Tiistaina Varsinais-Suomen ja Salon kaupungin koronaryhmät kokoontuvat ja päättävät, suljetaanko kaikki kuntosalit tämän viikon jälkeen, Salon vapaa-aikajohtaja Hilpi Tanska toteaa.

– Meillä on kaikkiaan 12 kuntosalia; yksi kaikissa entisissä kunnissa sekä Salossa Ollikkalassa, uimahallilla ja Salohallilla. Salohallin kuntosali on seurakäytössä ja muut yleisessä käytössä.

Tanska huomauttaa, että Ollikkalan salilla saa olla yhtä aikaa 20 harjoittelijaa, uimahallin salilla 12 ja muissa kymmenen kerrallaan.

– Ilmoittautumisia ei ole, vaan käyttäjät huolehtivat rajoitusten noudattamisesta itse, hän sanoo.

Someron uimahallin yhteydessä toimiva kaupungin kuntosali oli maanantaina avoinna kello 8–20 ja se avataan normaalisti aamukahdeksalta myös tiistaina.

– Kuntosali on avoinna kuuden hengen rajoituksella, liikuntakoordinaattori Saija Ahola kertoo.

– Kaupungin koronaryhmä kokoontuu tiistaina aamupäivällä, jonka jälkeen saamme tietää, voidaanko kuntosalia pitää avoinna jatkossakin. Aikuisten ryhmäliikunta on kielletty, mutta kuntosalilla tehdään yksilöharjoittelua.

Sen paremmin Salon kuin Someronkaan uimahallien vuokrausmahdollisuutta yksityisiin uintitilaisuuksiin ei ole toistaiseksi harkittu.

– Toivoimme kovin, että olisimme saaneet avata uimahallin rajoitetuille uimarimäärille, Tanska sanoo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Koronakikkailuun turhautunut
1 kuukausi sitten

Onhan se merkillistä ja epäloogista että sisä- ja ulkotilaisuudet on rajattu tai suositeltu kuuteen osallistujaan, mutta liikuntatiloja pidetään auki kymmenelle, jopa tiloilla kikkaillen. Mikähän on todellinen ero riskeissä?

Mielenkiintoista on myös, että opiskelijakuppilat puolestaan haluavat sulkemista ja Mara vastustaa niitä.

Sormipauhua vähintäänkin kikkailijoille. Eikö ideana ollut nimenomaan pitää muutama viikko tiukennuksia eikä syödä pähkinöitä?

Vasta nyt, kun hallitus on vihdoin tehnyt päätöksiä, esiin pomppaa jostain puskista joukko asiantuntijoita tai poliittisia mielensäpahoittajia, joiden tavoitteena on vesittää homma? Kumma, että tätä viisautta ei voi mitenkään jakaa etukäteen.

Ollaan me suomalaiset tosi outoa porukkaa. Tämä ei tällä menttaliteetilla kyllä pääty hyvin kenenkään näkökulmasta.