Salon perjantain kuusi tartuntaa on vasta alkusoittoa – viikonloppuna luvassa vielä selvästi suurempia tartuntalukuja

3
koronavirus

Saloon kirjattiin perjantaina kuusi uutta virustartuntaa, mutta se on Salon tartuntataudeista vastaavan ylilääkäri Kaisa Ellän mukaan vasta alkusoittoa. Hänen mukaansa uusia tartuntoja oli kirjattu Salossa noiden jo aiemmin julkaistujen kuuden jälkeen perjantai-iltapäivään mennessä 11.

– Ja laskenta jatkuu iltaan asti, olen erittäin huolestunut tilanteesta. Nyt ei ole kyse mistään yksittäisestä tartuntaryppäästä, vaan tartuntoja tulee todella laajalla rintamalla. Niin, ettei kaikkia pysty edes välttämättä jäljittämään, Ellä sanoo.

Hän korostaa, että pelkkä käsien peseminen ja kasvomaskien käyttö ei enää riitä. Nyt täytyy viimeistään minimoida kontaktit, sillä tulevat viikot ovat avainasemassa siinä, leviääkö tartuntaherkkä muuntovirus laajalti Saloon.

– Jokainen kontakti on riski tartunnalle, ja muuntovirus on osoittanut, että se tarttuu ihmisestä toiseen todella herkästi. Muuntoviruksen osuus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartunnoissa on jo merkittävä, Ellä vahvistaa.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maltetaan nyt vielä
1 kuukausi sitten

Tietoa voisi myös lisätä taas siitä, onko jostain työporukoista tai muista ryhmistä, missä liikkuneet yms että mahdolliset altistuneet tietäisivät olla tarkkoina enää jatkamasta tartuntoja. Vain näin toimimalla tilanteet rauhoittuvat.

Allan
1 kuukausi sitten

Viimevuotinen hyssyttely vain jatkuu ja jatkuu.

Mamma maalta
1 kuukausi sitten

Tätä minäkin toivoisin, koska vaikka Salo on alueena laaja niin keskusta-alue on kuitenkin suppea, niin kun paikkoja kellon tarkkuudella kertomalla ihmisten olisi helppo muistaa; olinko siellä silloin ja näin seurata tuleeko oireita.