Salon yläkoulut ja lukiot siirtyvät etäopetukseen ensi maanantaina

0
Salolaisissa yläkouluissa ja lukioissa alkaa maanantaina kolmen viikon etäopetuskausi.

Salo on päättänyt siirtää 7.–9. luokkien oppilaat etäopetukseen ajalle 8.–28. maaliskuuta, kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan. Erityisen tuen ja valmistavan opetuksen sekä joustavan perusopetuksen oppilailla on kuitenkin oikeus lähiopetukseen.

Päätös perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston torstaina antamaan määräykseen sulkea toimialueellaan sijaitsevien oppilaitosten tilat siten, ettei tiloja saa käyttää vuosiluokkien 7.–9. opetuksen järjestämiseen 8.–28. maaliskuuta.

Valtioneuvoston ohjeistuksiin ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suosituksiin liittyen myös Salon lukioissa siirrytään etäopetukseen samaksi kolmen viikon mittaiseksi ajaksi. Lukiot tiedottavat tarkemmin etäopetukseen liittyvistä ohjeista sekä ylioppilaskirjoituksiin liittyvistä järjestelyistä Wilman kautta.

Yläkoulujen etäopetuksen aikana oppilaalle voidaan noutaa päivittäin jäähdytetty koululounas oppilaan koululta. Annosruokien jakelu aloitetaan tiistaina 9. maaliskuuta. Vaihtoehtoisesti huoltaja voi ilmoittaa, että oppilaalle noudetaan etäopetuksen ajaksi tarkoitettu ruokakassi. Ruokakassien jako on suunniteltu toteutettavan 11. maaliskuuta. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan huoltajille.

Koulut tiedottavat tarkemmin oppilaille ja huoltajille kaikista etäopetuksen aikaisista järjestelyistä ja esimerkiksi oppilaille tarvittaessa jaettavista lainalaitteista. Oppilashuollon palvelut ovat oppilaiden käytettävissä ensisijaisesti etäyhteyksin.

Salon kaupunki muistuttaa, että kaikkien yläkoululaisten huoltajien on tärkeää lukea Wilman kautta lähetetty yksityiskohtaisempi tiedote ja huomioida erityisesti, että etäopetuksen ruokailu edellyttää ennakkoilmoittautumista maanantaihin 8. maaliskuuta klo 9 mennessä.