Saloon kaksi uutta koronatartuntaa, Kemiönsaareen yksi – Eilisen ennätysluvuista jäätiin tänään kauas Varsinais-Suomessa

0

Salossa on kirjattu kaksi uutta koronatartuntaa ja Kemiönsaaressa yksi, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) torstaina.

Muissa alueen kunnissa uusia tartuntoja ei ole. Esimerkiksi Paimiossa on jo toinen nollapäivä putkeen.

Kemiönsaaressa tartuntojen kasvu jatkuu, tosin selvästi hiipuen. Viime viikolla uusia tartuntoja tuli kaikkiaan 11 ja kunnan kokonaistartuntamäärä nousi 39:ään. Tällä viikolla uusia tartuntoja on tullut viisi tähän mennessä.

Salossa on todettu tällä viikolla torstaihin mennessä 11 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla tartuntoja merkittiin kaikkiaan 11. Keskiviikkona kaupunki tiedotti kahdesta koronatartunnasta kahdessa eri päiväkodissa.

 

Uudet koronatartunnat Salossa ja lähikunnissa 4.3.2021

 • Salo +2 (yhteensä 360)
 • Somero 0 (yhteensä 31)
 • Paimio 0 (yhteensä 155)
 • Sauvo 0 (yhteensä 19)
 • Kemiönsaari 1 (yhteensä 44)
 • Koski 0 (yhteensä 9)
 • Marttila 0 (yhteensä 7)
 • Turku +52 (yhteensä 3 494 )
 • Varsinais-Suomi +87 (5 787)
 • Suomi +758 (60 200)
 • Lähde: THL

 

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on kokoontunut torstaiaamuna ja se tiedottaa mahdollisista uusista lisäsuosituksista tänään.

Eilen keskiviikkona Varsinais-Suomeen tuli kaikkiaan 114 uutta koronavirustartuntaa. Koskaan aikaisemmin pandemian aikana päivittäisten uusien tartuntojen määrä ei ole sairaanhoitopiirissä ylittänyt sataa. Tähän verrattuna torstain 87 uutta tartuntaa on normaali luku.

Myös koko Suomessa oli eilen ennätysmäärä uusia tartuntoja ja tänään lähes yhtä paljon. Torstaina meni rikki 60 000 tartunnan saaneen raja THL:n tilastoissa.

 

 

Viimeisten kahden viikon aikana uusia koronatapauksia on todettu Suomessa merkittävästi enemmän kuin aiemmin, kertoi sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä THL:n kanssa torstaina. Viimeisen viikon aikana todettiin eniten koronatapauksia koko tähänastisen epidemian aikana. Erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueilla sekä Ahvenanmaalla epidemiatilanne on heikentynyt nopeasti, toteavat terveysviranomaiset.

Viikolla 8 (22.2.-28.2.) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin yli 3 900 tapausta, mikä on noin 400 enemmän kuin edellisellä viikolla.

Koronatestejä on tehty koko Suomessa lähes kaksinkertainen määrä vuodenvaihteeseen verrattuna. Viikolla 8 testejä tehtiin yli 137 000 kappaletta.

Kasvaneista testimääristä huolimatta positiivisia näytteitä on yhä enemmän: kahden viime viikon aikana positiivisten näytteiden osuus oli noin 2,8 prosenttia.

Erityisesti Britannian virusmuunnos jatkaa leviämistään Suomessa. Tähän mennessä Suomessa on todettu uusia virusmuunnoksia yhteensä 1 274 koronavirusnäytteessä. Näistä 1 205 on Britannian virusmuunnosta ja 68 Etelä-Afrikan virusmuunnosta. Brasilian P.1.-virusmuunnoksesta on toistaiseksi tehty Suomessa yksi matkailuun liittyvä havainto.

Viime viikolla eniten tartuntoja todettiin edelleen työikäisillä ja nuorilla aikuisilla. Iäkkäiden osuus todetuista tapauksista on pysynyt vuodenvaihteen jälkeen pienenä, kertoivat STM ja THL torstaina.