Someron yläkoulu ja lukio etäopetuksessa pääsiäiseen asti – Salo odottaa avin linjauksia

0
Someron Kiiruun koulun rehtori Janne Aaltonen on huolissaan niin oppilaiden kuin opettajien jaksamisesta etäopetuksen pitkittyessä. Kuva: Arkisto/Erkki Tuominen

Yläkoulu ja lukio jatkavat Somerolla etäopetuksessa vähintään pääsiäiseen saakka. Someron kaupunki päätti etäopetuksen jatkosta tiistaina Varsinais-Suomen yleisten linjausten mukaisesti.

Kaupunki tiedottaa mahdollisista pääsiäisen jälkeisistä koronarajoituksista ensi viikolla.
Etäopetuksen aikana ruuan jakelu yläkoululaisille ja lukiolaisille toimii entiseen tapaan. Etukäteen varattuja ateriapaketteja voi hakea Kiiruun koululta sekä Pitkäjärven ja Oinasjärven kyläkouluilta.

Yläkoulu ja lukio siirtyivät Somerolla etäopetukseen maaliskuun 8. päivä valtakunnallisen ohjeen mukaisesti. Joulukuussa yläkoulu oli kaksi viikkoa etäopetuksessa paikallisen koronatilanteen heikennyttyä.

Kiiruun koulun rehtori Janne Aaltonen kertoo etäopetuksen näkyvän yläkoulussa jo niin oppilaiden kuin opettajien jaksamisessa.

– Opettajilla ja oppilailla on tuplasti enemmän töitä kuin tavallisesti. Oppilaissa näkyy väsymys ja ahdistus, ja myös ergonomian puutteet nousevat yhä useammin esille. Myös opettajat ovat väsyneitä kovan työtaakan alla, Aaltonen huomauttaa.

Aaltonen toteaa etäopetuksen sujuvan jo teknisesti hyvin.

– Niin opettajat kuin oppilaat osaavat sen puolen. Tilanteen pitkittyessä etäopetuksen seuraukset näkyvät kuitenkin yhä selvemmin. Viime keväänä etäopetukseen liittyi vielä omanlaista jännitystä, mutta nyt tilanne käy koko ajan raskaammaksi, Aaltonen sanoo.

Salo ei ole vielä tehnyt päätöksiä etäopetuksen jatkamisesta tai lähiopetukseen palaamisesta.

Sivistyspalveluiden johtajan Pia Setälän mukaan kaupunki odottaa Lounais-Suomen aluehallintoviraston linjausta ennen omaa päätöstään.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä suositteli tiistaina, että aluehallintovirasto jatkaisi päätöstään yläkoulujen etäopetuksesta pääsiäisen yli eli 5. huhtikuuta saakka.

Juttua ja otsikkoa täydennetty 23.3. klo 15.58 Salosta kertovalla osuudella.