
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO aikoo välttää lomautukset kiristyvien koronarajoitusten aikana.
– Emme ryhdy yt-neuvotteluihin, sanoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.
Ensi maanantaina alkava kolmen viikon jakso sulkee ravintoloiden asiakastilat, mikä vähentää ravintoloiden työvoiman tarvetta.
SSO työllistää ravintoloissa ja liikenneasemien ravintolapalveluissa yhteensä noin 200 henkilöä.
– Noutomyyntipuolella työt jatkuvat. Osalle on töitä edelleen, mutta osalle ei ole. Konkreettisesti tämä koskee noin sataa henkilöä, sanoo Finér.
– Ketään ei olla lomauttamassa, vaan tarjoamme töitä muualta.
Ravintoloista muualle siirtyvät työntekijät sijoittuvat pääosin kauppoihin.
SSO aikoo laajentaa marketien aukioloaikoja 15. maaliskuuta alkaen.
Muutos tuo S-market Lempolan, Kemiön, Tupurin, Otalammen, Lohen, Tynninharjun ja Vihdin iltoihin 1–2 aukiolotuntia lisää.
Finér sanoo, että muutos olisi tapahtunut myös ilman koronaa, mutta korona-aikana lisätunneista on erityistä hyötyä.
– Tässä tilanteessa se antaa asiakkaille mahdollisuuden valita kauppakäynnin ajankohdan.
Ravintoloiden asiakastilojen sulun aikana suurin osa SSO:n ravintoloista myy noutoruokaa.
Prismakeskusten Hesburgerit ovat auki Salossa, Lohjalla ja Nummelassa. Antonio palvelee Salossa ja Lohjalla, ja myös Salon Rikala Bar & Grill myy noutoruokaa. Liikennemyymälät palvelevat rajoistusten sallimissa rajoissa.
Tällä hetkellä tiedossa on, että rajoitukset ovat voimassa kolmen viikon ajan 8.–28. maaliskuuta. Mikäli sulkutoimet jatkuvat tämän jälkeenkin, SSO miettii tilannetta ja lomautustarvetta uudelleen.
– Toivomme, ettei tilanne pitkity, sanoo Tapio Finér.