Tuliko loppukiristä loppusiivous? Varsinais-Suomen Yrittäjät pitää koronarajoituksia kohtuuttomina

2
Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter on itsekin toiminut ravintola-alan yrittäjänä. Kuva: Somero-lehti-arkisto/Sauli Kaipainen

Sulkutila koronatilanteen taklaamiseksi on saanut kohtuuttomat mittasuhteet. Tätä mieltä on Varsinais-Suomen Yrittäjät, jonka toimitusjohtaja ruotii hallituksen ajamia rajoitustoimia kovin sanoin.

Ravintoloiden asiakastilat on määrätty suljettavaksi kolmeksi viikoksi leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla.

– Ravitsemusliiketoimintaa on rajoitettu hallituksen päätöksellä kohtuuttoman pitkään ja yrityksissä ollaan veitsenterällä – kassat kuivina ja vailla selkeää näkymää tulevasta, sanoo Varsinais-Suomen Yrittäjien somerolainen toimitusjohtaja Hanna Munter yrittäjäyhdistyksen tiedotteessa.

– Tämä hallituksen koronataiston loppukiriksi nimeämä jakso tarkoittaa valitettavasti monien ravintoloiden lopullista loppusiivousta.

Munter kertoo tiedotteessa olevansa pettynyt siihen, ettei hallitus sallinut ruokaravintoloille tilapäistä mahdollisuutta viinien ulosmyyntiin ja anniskelun alvin alentamista.

– Viinin ulosmyynti on jo monessa maassa arkipäivää. Parasta tukea yrityksille on, että ihmiset ostavat tuotteita ja käyttävät palveluita.

Munterin mukaan hallituksen pitäisi viestiä tukitoimista ravintola-alan yrittäjille mahdollisimman pian ja selkeästi. Hän on huolissaan myös muista rajoitustoimien kurittamista aloista.

– Kuten ravintola- ja matkailualalla, tapahtuma-alan arvoketjussa toimii yritysten lisäksi tuhansia ammattilaisia eri toimialoilta. Huoli näistä yrityksistä ja työpaikoista on suuri.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
8 kuukautta sitten

Jossakin mielessä tuntuu jo hieman liialliselta tuo yrittäjien nillittäminen. Eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka kärsivät koronasta.

Omituisinta tässä on, että koko ajan perustetaan uusia alan yrityksiä.

Erpe
8 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

Keijo K., ei Suomi pärjää ilman yrittäjiä, yritysten tuomaa vaikutusta työllisyyteen ja sen tuomaa hyvinvointia työntekijälle.