Varsinais-Suomessa uusi koronatapausten ennätys – sairaanhoitopiiri ehdottaa heti tiukempia rajoitustoimenpiteitä

5

Varsinais-Suomessa ilmoitettiin tiistaina 112 uutta koronatartuntatapausta, mikä on uusi päiväkohtainen ennätys. Keskiviikkoon mennessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä noin 5 753 koronavirustapausta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri antoi keskiviikkona Lounais-Suomen aluehallintovirastolle lausunnon tartuntatautilain käyttöönotosta (58 g §) niin, että tiloja suljettaisiin asiakkailta ja osallistujilta väliaikaisesti mahdollisimman pian. Sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan epidemiologinen tilanne on sellainen, että tilojen sulkemisen mahdollistava pykälä otettaisiin käyttöön koko maakunnan alueella.

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana, on Varsinais-Suomessa noussut 163:een. Ilmaantuvuus nousee nopeasti, sillä viikko sitten lukema oli 130.

– Nyt on todella tärkeätä, että ihmiset ottavat tämän tilanteen vakavasti, tekevät etätyötä jos vaan on mahdollista, pesevät kätensä ja käyttävät maskia. Sosiaaliset kontaktit on vähennettävä minimiin, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Viime viikolla ilmoitetuista tapauksista tartunnan lähde on tällä hetkellä tiedossa 67 prosenttia tapauksista.

Keskiviikkona aamulla Tyksissä oli sairaalahoidossa kahdeksan koronapotilasta. Viimeisin sairaalahoitojakso on alkanut keskiviikkona. Epidemian aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on toistaiseksi hoidettu 196 koronaviruspotilasta sisältäen nyt meneillään olevat hoitojaksot.

Mistä tartuntoja Varsinais-Suomessa tulee
Helmikuussa kirjattuja tartuntamääriä eri lähteistä

Samassa taloudessa asuvat 327 tartuntaa
Työpaikoilla (muu kuin sote) 245 tartuntaa
Muu lähipiiri 143 tartuntaa
Ulkomaan matkat 62 tartuntaa
Koulut ja oppilaitokset 12 tartuntaa
Potilaana/asiakkaana, sote-laitos 4 tartuntaa

Lähde: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Rajat kiinni 100-prosenttisesti
1 kuukausi sitten

Ehdottaa? Vieläkö ehdotellaan?

Eikö voi samantien lyödä täysjarrutuksen päälle, että tästä Kiinan kehittämästä taudista päästään kahdessa viikossa eikä kahdeksassa vuodessa. Rajat kiinni 100%.

Maija
1 kuukausi sitten

Tässä on vuoden verran itse kullakin ollut tehtävä: Rajoittaa kontakteja, pestä käsiä, käyttää maskia ja pitää turvavälejä.

Olisi hienoa, jos muistettaisiin yksilön oma vastuu taudin leviämisen estämiseksi. Kaikessa ei tarvita lakeja ja asetuksia.

Keijo K.
1 kuukausi sitten
Reply to  Maija

On aivan totta, että kaikessa ei pitäisi tarvita lakeja ja asetuksia. Mutta kun nämä kaikkitietävät, itsekkäät minä, minä -tyypit osaavat aina vedota heidän perustuslaillisiin oikeuksiinsa olla käyttämättä mitään mahdollisia suojakeinoja.

Tinttu
1 kuukausi sitten
Reply to  Maija

Mutta kun vastuuta ei monikaan ota eikä välitä. Pakko jo lisätä asetuksia ja kovalla kädellä. Ulkonaliikkumiskielto päälle vaan.

Ari
1 kuukausi sitten
Reply to  Maija

On jo monesti huomattu, ettei sitä yksilöiden omaa vastuuta löydy.

Niinpä kannatan nyt jo viimeistään jyrkkiä toimia, eli rajat kiinni ja ulkonaliikkumiskielto voimaan kuukaudeksi ainakin.