Vilpas ja Lahti Basketball aloittavat puolivälierät ensi lauantaina Salohallissa

0
Tästä Riku Laine tunnetaan: sellaista irtopalloa ei ole, josta hän ei taistelisi.

Salon Vilpas ja Lahti Basketball aloittavat miesten Korisliigan puolivälieräparinsa Salohallissa ensi viikon lauantaina. Monenlaiset käänteet lauantain otteluissa sinetöivät Vilppaan runkosarjan neljänneksi ja Lahden viidenneksi.

– Ensinnäkin on hyvä asia, että vastustaja varmistui näin hyvissä ajoin. Pystyn rauhassa tekemään pohjatyötä Lahden kohtaamista varten, jolloin Jerelle (Anttila) jää aikaa keskittyä runkosarjan päätöspeliin, aloitti koronakaranteenissa oleva Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen puhelimitse pohdintansa.

Lahti Basketball voitti kauden avauskierroksella kotiottelunsa Vilpasta vastaan yhdellä pisteellä. Salohallissa ei ole kohdattu vielä kertaakaan, sillä salolaisten niin sanottu kotiottelu Lohjan Kisakalliolla päättyi Vilppaan 95–75-voittoon.

– Matkustuksellisesti Lahti kelpaa tietysti hyvin. Tuskin kukaan seurastamme olisi halunnut puolivälierissä Lapualle saati Joensuuhun – ovat joukkueiden pelilliset voimasuhteet sitten mitä tahansa, Toiviainen mainitsee.

Lahti on voittanut 21 ottelustaan 11, loukkaantumistenkin kanssa kauden mittaan melko paljon paininut Vilpas 14.

– Lahti on tietyllä lailla helppoa skoutata, kun he tekevät pelaamisessaan niin ilmeisiä asioita aktiivisuuksineen ja aggressiivisuuksineen. Tosin sellainen yliaggressiivisuus on viimeisimmissä peleissä vähentynyt selvästi.

Ensimmäinen puolivälierä pelataan lauantaina 13.3. kello 15.30, ja ottelu näkyy myös Jim-kanavalla.

– Vastustaja tulee ihan varmasti kovaa siihen ensimmäiseen otteluun. Siihen meidän pitää olla valmiita, Toiviainen linjaa.

Kohtalon ivaa on se, että näiden joukkueiden puolivälieräpari keräisi normaalitilanteessa suuret yleisömäärät sekä Saloon että Lahteen.

Tänään lauantaina lahtelaiset hakivat 85–78-vierasvoiton Joensuusta. Se riitti sinetöimään viidennen sijan, kun BC Nokia koki erittäin kirvelevän 96–97-kotitappion Tampereen Pyrinnölle.

Nokia johti ottelua yhdeksällä pisteellä vielä alle kaksi minuuttia ennen loppua. Pyrinnön Brady Skeens nosti voittokorin 0,6 sekuntia ennen loppua hyökkäyslevypallon jälkeen. Sen jälkeen Nokian Gokul Natesanin kolmonen kolahti korirautaan.

Lahti johti puolestaan kahdella pisteellä ottelun viimeisen minuutin alkaessa. Kataja sortui ohiheittoihin ja osin tyhmiin virheisiin: esimerkiksi sentteri Phil Faynen ottelu päättyi ennen aikojaan.

Näin mikään joukkue ei pysty enää nousemaan tiistain päätöskierroksella Lahden ohi. Myös Vilppaan neljäs sija sinetöityi, kun Karhubasket voitti Kouvot.

Runkosarjan viiden kärki on siis selvä ennen viimeistä kierrosta: 1) Seagulls, 2) Pyrintö, 3) Karhubasket, 4) Vilpas, 5) Lahti Basketball. Sen sijaan viimeisten pudotuspelipaikkojen ja sitä kautta muiden puolivälieräparien kohtalot ratkotaan vasta tiistaina.