Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen joutui koronakaranteeniin – apuvalmentaja Jere Anttila vetovastuussa runkosarjan päätöspeleissä

0
Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen (vas.) on joutunut korona-karanteeniin mahdollisen altistumisen vuoksi. Toiviaisen sijaisena toimii karanteenin ajan apuvalmentaja Jere Anttila. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon Vilppaan korisliigajoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on asetettu tänään keskiviikkona karanteeniin mahdollisen koronavirusaltistumisen vuoksi. Toiviaisen karanteeni kestää ensi viikon torstaihin asti.

– Olin vetämässä viime perjantaina nuoremman tyttäreni koripalloharjoituksia. Siellä treeneissä mukana olleella henkilölllä todettiin tiistaina koronatartunta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä tuli ilmoitus jäljitystyön seurauksena, että minun ja tyttäreni on oltava karanteenissa, Toiviainen kertoo SSS:lle.

Toiviainen kertoo, että on tyttärensä kanssa tällä hetkellä täysin terve.

– Mitään oireita ei ole. Ohjeiden mukaan seuraan omaa oloa ja menen testiin, jos oireita tulee. Todennäköisesti käyn ensi viikon testeissä ihan varmuuden vuoksi ennen paluuta joukkueen toimintaan, Toiviainen suunnittelee.

Toiviainen viettää nyt aikaansa lähes kokonaan neljän seisän sisällä.

– Ulkoilla saa onneksi, kunhan välttää muita ihmisiä. Tytär on hiihtolomalla käymässä Salossa ja saa viettää nyt aikaa kivassa yksiössä Mököisissä. Onneksi meillä on seuraa toisistamme. Kyllä me jotain tekemistä keksimme, Toiviainen uskoo.

Toiviaiselta jää väliin Vilppaan kaksi viimeistä runkosarjaottelua. Vilpas kohtaa perjantaina Salohallissa Ura Basketin ja ensi tiistaina Helsingissä Seagullsin. Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät ensi viikon lauantaina.

Anttilan Jere apuvalmentajana ottaa vetovastuun ja hoitaa nuo kaksi runkosarjapeliä. Hoidan valmennuksellisia hommia niin paljon etänä kuin mahdollista ja olen Jeren kanssa yhteydessä. Karanteenista ei tähän kohtaan onneksi ole maailman suurinta vaikutusta.

Toiviainen korostaa myös, että hänen karanteenillaan ei ole vaikutusta Vilppaan edustusmiehistön muihin jäseniin.

– Joukkue jatkaa normaalisti. Tämä on nyt tätä aikaa. Nyt korona osui ensimmäisen kerran näin lähelle itseäni. Onneksi olo on terve.