Wilma Murto altavastaajana Torunin EM-hallifinaaliin – Vilppaan seiväsnaisen kauden paras tulos finalistiryhmän kahdeksanneksi paras

0
Vilppaan Wilma Murto taivuttaa tänään EM-hallifinaalissa Puolassa. Kuva: Lehtikuva/Tommi Anttonen

Salon Vilppaan Wilma Murto lähtee ilman suosikin paineita tämän illan naisten seiväshypyn EM-hallifinaaliin Puolan Torunissa. Naisten seiväs kilpaillaan suoraan finaalina, ja mukana on kymmenen hyppääjää. 22-vuotias Murto on finaalin nuorin osallistujia.

Murron hallikauden paras noteeraus 451 riittää finalistien joukossa kahdeksanteen sijaan. Euroopan listalla Murto on 16:s. Murto on taivuttanut tänä talvena aiemmin myös tuloksen 441. EM-kenraali sen sijaan sujui alavireisesti, kun Murto jäi kaksi viikkoa sitten Jyväskylän SM-halleissa kokonaan ilman tulosta.

EM-finaalissa ei nähdä läheskään kaikkia Euroopan parhaita naisseiväshyppääjiä. Euroopan kymppilistalta paikalla ovat britti Holly Bradshaw, Slovenian Tina Sutej, Valko-Venäjän Iryna Zhuk, Kreikan Eleni-Klaoudia Polak sekä Sveitsin Angelica Moser. Muita kovia kreikkalaisia tai yhtään venäläistä ei kisassa nähdä.
Kaksi vuotta sitten Glasgow’n EM-halleissa Murto jäi karsintaan tuloksella 410. Vuonna 2017 Belgradin sisäratojen EM-kisoissa Murto sijoittui finaalin kahdeksanneksi tuloksella 440. Kuudes oli tuolloin nyt jo uransa lopettanut Someron Esan Minna Nikkanen tuloksella 455.

 

EM-hallikisat 2021
Naisten seiväshypyn finalistit
Holly Bradshaw Britannia, hallikauden paras 485.
Iryna Zhuk Valko-Venäjä, 473.
Eleni-Klaoudia Polak Kreikka, 471
Tina Sutej Slovenia, 470
Angelica Moser Sveitsi, 462
Yana Hladiychuk Ukraina, 461.
Fanny Smets Belgia, 453.
Wilma Murto Suomi, 451.
Maryna Kylypko Ukraina, 450.
Michaela Meijer Ruotsi, 447.