Haussa eläinrakas ja yrittäjähenkinen nainen – Juuso Laari Kuusjoelta osallistuu Maajussille morsian -ohjelmaan

0
Juuso Laari etsii tv-ohjelman kautta itselleen yrittäjähenkistä ja maaseudulla viihtyvää puolisoa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kuusjoella maatilaa pitävä Juuso Laari, 32, on mukana suositussa Maajussille morsian -televisio-ohjelmassa. Siinämaaseudun asukkaat ympäri Suomen etsivät ohjelman avulla elämänkumppaniaan.

– Lähdin mukaan hieman sattumalta yhden kaverini vinkkaamana. Viikonlopun yli mietin asiaa, mutta ajattelin, että ohjelmaan osallistumalla olen vähintäänkin kokemusta rikkaampi. Myös kaverit kannustivat lähtemään mukaan. Aluksi tehtiin vain hakemus, eikä tietenkään ollut varmaa, tulenko valituksi ohjelmaan, Laari kertoo.

Ohjelman ensivaiheeseen valittiin kaiken kaikkiaan kahdeksan maajussia. Ehdokkaat ovat 20–50-vuotiaita, ja mukana on niin naisia kuin miehiäkin. Lopulta neljä päätyy television katsojien eteen etsimään itselleen puolisoa.

Laari on seurannut useana vuonna Maajussille morsianta, ja siitä on välittynyt hänelle positiivinen ja lämminhenkinen kuva.

– Kun sain kuulla, että olen yksi niistä, jotka ohjelmaan on valittu mukaan, olo oli hieman yllättynyt. Tällä hetkellä on kuvattuna esittelyjakso. Itseäni yllätti se, miten paljon normaali arkinen tilanne voi muuttua jännittäväksi, kun kamera laitetaan päälle.

Ohjelman ensimmäinen varsinainen jakso nähdään MTV3-kanavalla tulevana syksynä. Ohjelman juontaa Vappu Pimiä, joka on tunnettu Kiikalan kesäasukkaana.

Tällä hetkellä ehdokkaat odottavat kirjeitä heistä tehtyjen esittelyjaksojen perusteella. Ehdokkaat valitsevat itselleen mieluisimmat kumppanivaihtoehdot kirjeitä lähettäneiden joukosta.

Juuso Laari etsii ohjelman kautta itselleen yrittäjähenkistä ja maaseudulla viihtyvää puolisoa. Eläinrakkaalla Laarilla pyörii jaloissaan kissan lisäksi koiranpentu Jero. Tulevan puolison olisikin hyvä olla myös eläinrakas.

Maanviljelijäksi ryhtyminen on ollut Laarille aina selvää.

– Tähän on kasvettu pienestä pojasta asti. Ryhdyin jatkamaan Laarin tilaa neljännessä sukupolvessa. Parasta työssä on yrittäjän vapaus ja erilaiset työpäivät. Vaihtelevat vuodenajat tuovat mukavaa vaihtelua päiviin. Toisaalta keliolosuhteet ovat myös niitä, jotka tuovat haastetta kasvinviljelyyn.

Laarin tilalla viljellään sokerijuurikasta, kauraa, vehnää, ohraa ja ruista.

– Sokerijuurikkaan viljelyllä on ollut tilalla pitkä perinne. Tällä hetkellä sitä on kuitenkin vain pieni osa tilan kokonaisviljelyalasta. Riippuen vuodesta tilalla on koitettu myös herneen, härkäpavun ja rypsin viljelyä.

Etenkin talvisin Laaria työllistävät tilan metsätyöt. Lisäksi hän ajaa myös sivutyönä jonkun verran rekkaa. Maatilan töihin Laari saa apua vanhemmiltaan.

– Vapaa-aikaa järjestyy aina silloin, kun sitä itse järjestää. Vapaa-aikani kuluu lähinnä kavereiden kanssa. Kevät ja syksy ovat tietysti peltotöiden vuoksi kiireisimmät ajat.

Mikäli Laarin taival Maajussille morsian -ohjelmassa saa jatkoa, kuvaukset ja niihin valmistautuminen haukkaavat myös osan maanviljelijän arjesta. Kuvaukset järjestetään pääosin maatilan töiden lomassa, tavallisen arjen ympärillä.

Kuvauksia jatketaan Laarin mukaan pitkin kevättä ja tulevaa kesää. Samaan aikaan tilalla eletään kiireistä aikaa peltotöiden parissa.

– Kylvämään päästään jo huhtikuun lopussa, mikäli takatalvi ei yllätä, Juuso Laari arvioi.