Aaro Nikula on mukana ”Veljesten” leiriryhmässä, Niklas Breilin ei

0
Aaro Nikulan onnistumiset Mestaruusliigassa palkittiin maajoukkuekutsulla. (kuva: Suomen Lentopalloliitto)

Suomen miesten lentopallomaajoukkue, uudelta lempinimeltään ”Veljekset”, aloittaa valmistautumisen syksyn EM-kilpailuihin 16 pelaajan leiriryhmällä.

Joukossa on mukana Someron Voiman kasvatti, hakkuri Aaro Nikula. Sen sijaan Salon Rikalavolleyssa/Viestissä lentopallo-oppinsa saanutta liberoa Niklas Breiliniä ei nimilistalla näy.

Breilin ei ole pelannut arvokisoissa vuoden 2018 MM-kilpailujen jälkeen eli nykyisen päävalmentajan Joel Banksin aikakaudella. Kahden vuoden takaisissa EM-kilpailuissa hän ei siis ollut mukana.

– Jos saan kutsun maajoukkueeseen, innolla kyllä menen. Se on ihan Banksin käsissä, Breilin kertoi Salon Seudun Sanomille viime marraskuussa.

Saman pelipaikan pelaajista leiriryhmässä ovat Suomen ykköspelaaja Lauri Kerminen sekä Akaa-Volleyn mestaruusliigajoukkuetta edustava Voitto Köykkä. Kokoonpano oli sama myös viime kesänä Salossa pidetyllä leirillä.

Päättyneellä kaudella helmikuun parhaaksi liigapelaajaksi valittu Breilin oli sarjan selvästi paras aloitusten vastaanottaja. Hänen vastaanottoprosenttinsa oli 66, kun se oli Köykällä 54. Pro Libero-kilpailun Breilin voitti ylivoimaisella erolla. Ensi kaudeksi Belgian liigaan siirtyvä pelaaja sai 17 pistettä, osasta otteluista poissa ollut Köykkä 6.

Breilinin kanssa samaa vuonna 1999 syntyneiden ikäluokkaa oleva Nikula onnistui puolestaan erinomaisesti liigafinaaleissa viemällä osaltaan VaLePan jälleen Suomen mestariksi.

Maajoukkueleirille hakkureiksi valittiin hänen lisäkseen Akaa-Volleyn konkari Urpo Sivula sekä parikymppinen Oulun Ettaa edustanut Aleksi Muukkonen.

Sivula oli mukana myös EM-kisoissa 2019, jolloin toisena hakkurina pelasi Samuli Kaislasalo. Sivula kuului nykyryhmästä ainoana pelaajana myös neljännen sijan tuoneeseen EM2007-ryhmään.

Toinen maajoukkueikoni Olli-Pekka Ojansivu ei kuulunut kahden vuoden takaiseen EM-joukkueeseen. Tämänkertaiseen ryhmään oli yhtenä vaihtoehtona myös Vantaan Ducksin hakkuri Joonas Jokela.

Viimeisimmän EM-turnauksen joukkueesta leiriryhmään kuuluvat Kermisen ja Sivulan lisäksi Eemi Tervaportti, Akseli Lankinen, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Tommi Siirilä sekä Sauli Sinkkonen.

Miesten maajoukkueen kevät ja kesä poikkeaa lähes täysin Suomen naisten ohjelmasta. Siinä missä naiset kiertävät Eurooppaa ottelujen merkeissä, keskittyvät miehet lähes täysin harjoitteluun. Leiritys alkaa 17. toukokuuta Kuortaneella ja jatkuu kahta runsaan viikon mittaista taukoa lukuun ottamatta läpi kesän.

EM-kilpailut alkavat 1. syyskuuta. Suomen alkulohko pelataan Tampereella.

Suomen maajoukkueryhmä:

Passarit: Eemi Tervaportti, Akseli Lankinen
Hakkurit: Aaro Nikula, Urpo Sivula, Aleksi Muukkonen
Yleispelaajat: Veeti Nikkinen, Antti Ronkainen, Niko Suihkonen, Sakari Mäkinen, Niklas Seppänen.
Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Severi Savonsalmi, Miki Jauhiainen.
Liberot: Lauri Kerminen, Voitto Köykkä.
Päävalmentaja Joel Banks, apuvalmentaja Sami Kurttila, fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski.
Tilastot Panagiotis Kountouridis, fysioterapeutit Tom Kåla ja Jukka Ritola, joukkueenjohtaja Satu Lehto, lääkäri Petri Helenius, tiedotus Toni Flink.