Viime kesän Ankanuitto-tapahtuma Salonjoessa tuotti 5 000 euroa – potista riittää iloa monille

0
Salonjokeen laskettiin viime kesänä kisaamaan tuhat kylpyankkaa, joiden uinti keräsi paljon katselijoita. Kuva: Jyrki Ikonen

Viime elokuussa Salossa järjestetty Ankanuitto-hyväntekeväisyystapahtuma tuotti yhteensä 5 000 euroa.

Tapahtuman järjestänyt rotaryklubi RC Reach Salo on päättänyt tuoton käytöstä. Saaduilla varoilla klubi hankkii Hakastaron kouluun sohvan, kustantaa Nuorten keskus Steissin Maanantaikerholle retkipäivän Somerolle Eläinsuojelukeskus Tuulispäähän, hankkii Tyksin Salon sairaalan lasten ja nuorten poliklinikalle leluja ja pelejä, rahoittaa kahden nuoren harrastamista sekä lahjoittaa Salon sosiaalitoimen jaettavaksi vähävaraisille lapsiperheille lahjakortteja Vuohensaaren minigolfradalle ja Hanhivaaran keilahalliin.

Lisäksi klubi on jo lahjoittanut tapahtuman tuotosta varoja erityisnuoria työllistävälle Ihme ja Kummalle sekä Salon VPK:n nuoriso-osastolle, joka auttoi klubia Ankanuiton järjestämisessä.

Ankanuitossa Salonjokeen laskettiin uimaan kilpaa 1 000 numeroitua kylpyankkaa ja yleisölle myytiin 1 000 Ankanuitto-arpaa. RC Reach Salon presidentti Sirpa Stenström kertoo, että tänä vuonna Ankanuitto järjestetään 5. elokuuta, ja silloin Salonjokeen aiotaan laskea 1 500 muoviankkaa. Myyntiin tulee siis kesän aikana 1 500 arpaa.

– Aiomme järjestää Ankanuiton oli koronatilanne mikä tahansa. Jos tilanne on huono, silloin tapahtuma järjestetään ilman yleisöä. Mutta toivottavasti voimme järjestää sen samaan tapaan kuin edellisinä vuosina, Stenström sanoo.

RC Reach Salo järjestää Ankanuiton nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Tempauksella on kerätty varoja paikallisten lasten ja nuorten hyväksi.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments