Iki-Vilpas Keijo Poutiainen: Voi tulla pitkä vappu

1
Keijo Poutiainen on johtanut Vilpasta yli 25 vuotta edestä. Tässä kuvassa hänen asemansa löytyy melko lailla keskeltä. (kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen)

Vilppaan seurahistorian ensimmäinen koripallon Suomen mestaruus herkisti monet eikä vähiten edustusmiehistön pitkäaikaisen joukkueenjohtajan Keijo Poutiaisen.

Iki-Vilpas Poutiainen liittyi seuran koripallojaostoon ensimmäisen kerran 40 vuotta sitten. Joukkueenjohtajan tehtäviin hän asteli kaudella 1994–1995. Poutiaisen matka Vilppaan kanssa on ollut siis pitkä ja sisältänyt monet ylä- ja alamäet.

– Nyt saa ajaa playoff-parran pois. Kiitokset Kauhajoelle hienosta finaalisarjasta. Mestaruutta on metsästetty 21 vuotta, viisi vuotta tosissaan. Nyt se on sitten meidän, Poutiainen tunnelmoi ja kertoi olevansa melkoisen sanaton juhlahumun keskellä.

Mestaruus maistui erityisen makealta jo siksikin, että Poutiaista jäi harmittamaan viime kausi, jolloin pudotuspelejä ei pelattu lainkaan koronapandemian vuoksi.

– Meillä oli niin kova joukkue, ettemme olisi voineet hävitä silloin mestaruutta, Poutiainen pohti.

Päättyneen kauden alku ei sujunut Vilppaalta suunnitelmien mukaan, mutta vanha totuus on, että mestaruudet jaetaan vasta keväällä.

– Ei me syksyllä näytetty mestareilta. Tämä joukkue kuitenkin kasvoi kevään aikana valtaviin mittoihin. Ja tässä on tulos. Aivan uskomaton suoritus myös Samilta (päävalmentaja Toiviainen) ja koko staffilta, Poutiainen kiitteli.

Miten ja kuinka kauan tätä mestaruutta juhlistetaan Salossa?

– Hoidetaan muodollisuudet alta pois. Sitten lähdetään saunaan. Voi tulla pitkä vappu, Poutiainen ilmoitti.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Valtakunnanihmettelijä
1 vuosi sitten

No, just joo…Sen kerran kun tällaista kivaa tapahtuu, voisi paikallislehti avata juttunsa myös muillekin kuin digilehden tilaajille.
Muutenkin tuo Salkkarin maksumuuri on omituinen. Jos kerran tilaat ja maksat paperilehden, niin voisi kuvitella että saisit lukea verkosta ne tynkäjutut samoista tarinoista.
Mutta kun ei…Ihan erikseen pitäisi maksaa typistetyistä verkkojutuista.
Useimmat muut maakunta- ja paikallislehdet toimivat reilummin.