Kaleidoskooppi-videofestivaali viihdyttää vappuna – Mitä Sauli sanoikaan vuonna 1987?

0
Sampsa Sarparanta on esillä Kaleidoskooppi-videofestivaalin ohjelmistossa. Hänet nähdään Hannu Brusilan tekemässä dokumentissa sekä tallenteessa keväältä 2019, jolloin Sarparanta esiintyi Lukkarinmäen puolesta -tapahtumassa. Kuva: Kaisa Immonen

Salolainen Kaleidoskooppi-videofestivaali tarjoilee vappuna etäviihdykettä koteihin.

– Festivaalin ajankohta on yleensä ollut marraskuu. Viime vuonna festivaali järjestettiin kuitenkin vappuna ja ensimmäisen kerran etänä eli YouTube-linkin välityksellä. Näin tarjottiin viihdykettä koronan koteihinsa eristämille salolaisille. Ohjelmisto keräsikin mukavasti katsojia, kerrotaan festivaalitiedotteessa.

Pitkät perinteet omaavat festivaali kantaa tänä vuonna nimeä Saulista Sampsaan. Festivaaliohjelmisto pitää sisällään pätkiä vanhoista videotallenteista ja dokumenttielokuvia. Ohjelmiston on koostanut Timo Lähteenmäki.

Tarjolla on esimerkiksi pätkä silloisen kansanedustajan Sauli Niinistön Salon 100-vuotisjuhlallisuuksien avajaispuheesta vuodelta 1987, Watt ry:n järjestämät joulubailut ja bändikilpailu 1990-luvun lopulta ja Marko Ekströmin Vaijerit ry:n toiminnasta kertova dokumentti vuodelta 2013.

Kaleidoskooppi YouTube-palvelussa 30.4. klo 18 – 2.5. klo 21.