Salon kansalaisopisto julkaisi kesäkurssitarjontansa

0
Salon kansalaisopiston kuvataidekoulun lasten ja nuorten ryhmien töitä.

Salon kansalaisopistolla kevät on ollut uudistumisen aikaa. Kansalaisopiston tiedotteessa kerrotaan, että vaikka koronavirus ja sen mukanaan tuomat rajoitukset ovat karsineet ja typistäneet montaa kurssia alkuvuoden aikana, on opetushenkilökunta opetellut samalla uusia tapoja kurssien toteuttamiseen jatkossa.

Uudet toimintatavat tarkoittavat muun muassa etäopetusta zoom-ohjelman välityksellä, joka taas on vaatinut uusien ohjelmien, koneiden ja laitteiden käytön opettelemista.

Etä- ja verkko-opetuksen avulla kevään aikana onkin toteutunut noin 80 harrastekurssia etä- ja verkko-opetuksena. Lisäksi aikuisten perusopetus on toiminut lähi-, etä- ja hybridiopetuksena ilman keskeytyksiä.

Touko–kesäkuun aikana kansalaisopisto palaa osin vanhaan normaaliin, jos koronarajoitukset sallivat. Vasta julkaistussa Salon kansalaisopiston kesäkurssi 2021 -oppaassa esitellään tarkemmin opiston alkukesän tarjontaa, joka koostuu sekä lähi- että etäopetuksesta.

Tarjolla on muun muassa luentoja, sukututkimusta, vanhoja käsialoja, liikuntaa, kieliä, käsitöitä, taidetta, musiikkia ja ruuanlaittoa. Lapsille ja nuorille on tarjolla esimerkiksi tanssin, sirkuksen ja kuvataiteen, teatterin ja kädentaitojen kesäleirejä, tiedotteessa vinkataan.

Kansalaisopiston rehtori Päivi Pölönen kertoo tiedotteessa, että turvallisuus on kesäkurssien osalta huomioitu noudattamalla turva- ja hygieniaohjeita, suunnittelemalla kursseja ulkotiloihin, lisäämällä etä- ja verkko-opetusta ja kasvattamalla yksityisopetustarjontaa.

Oppaasta ei tehdä tällä kertaa painettua versiota, mutta näköisversio löytyy netistä opiston kotisivuilta www.salo.fi/kansalaisopisto. Ilmoittautumiset ovat jo alkaneet, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments